18m2, de nieuwe design- en decohotspot in Brussel
© Instagram @18m2_brussels

18m2, de nieuwe design- en decohotspot in Brussel

Door Charlotte Deprez & Manon Germeaux
Leestijd: 2 min

Op de Waterloosesteenweg, op een steenworp van Ma Campagne, heeft Mariam haar schatkamer geopend. 18m2 is in werkelijkheid 400 m² gewijd aan design, decoratie en antiek. We gaan op ontdekking in deze winkel die anders is dan alle andere.

De etalage ziet eruit als die van een klassieke designwinkel en verklapt nog niets over de verzameling van opvallende stukken die erachter schuilgaat. Van de ‘Boudoir’ ruimte met haar mooie, blauwe chaise longue komen we terecht in de ‘Sugar Daddy’. Daar vinden we een reproductie van een dinosaurusskelet.

Ten slotte belanden we in ‘Studio 54’, een ruimte die onderdak biedt aan een witte leren terrazza zetel.

Elke ruimte is uniek en samengesteld uit meubels en objecten uit diverse tijdsperiodes, met smaak uitgekozen. Als je je hart verloren hebt aan een ruimte en je wil ze thuis hercreëren, dan kan dat: alles wat je ziet is namelijk te koop.

Veilingzaal

18m2 is niet louter een conceptstore. Mariam verklaart: “Ik ben ook een veilingzaal. Elk kwartaal stel ik een veiling voor in samenwerking met een verkoopruimte aan de Zavel. Zoals de rest van de winkel zal elke verkoop opgebouwd worden rond een sterk thema. De eerste verkoop zal eind mei plaatsvinden.”

Wat opvalt als we met Mariam praten, is haar encyclopedische kennis van design. Elk voorwerp in 18m2 werd zorgvuldig gekozen en op een weloverwogen plek gezet om een unieke sfeer te creëren. Mariam kent de geschiedenis en de eeuw van elk object.

Koopjeshoek

Of je nu op zoek bent naar een bijzonder interieurstuk of je bent gewoon nieuwsgierig; hier ben je aan het juiste adres. Voor degenen die houden van design maar een beperkt budget hebben, is er trouwens een koopjeshoek waar je mooie spullen vindt aan een betaalbare prijs.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook Chambelland, de Brusselse bakkerij die erin slaagt op authentieke wijze en glutenvrij te bakkenSpiksplinternieuw in België: de Clarins boetiek met spa in BrusselGa op minireis in Brussel dankzij de nieuwe pop-upstore van Louis Vuitton, Rozen die nooit vergaan? Het bestaat. Maak kennis met Versailles Roses.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Deco, Design, Hotspots.