Rozen die nooit vergaan? Het bestaat. Maak kennis met Versailles Roses
© Versailles Roses

Rozen die nooit vergaan? Het bestaat. Maak kennis met Versailles Roses

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Eeuwige rozen, wie wil ze niet? Je hoeft er niet langer over te dromen, want Versailles Roses brengt ze tot bij je thuis. "Versailles Roses staat voor een wereld van luxe en schittering. Ze nemen je mee naar het hart van de 17de eeuw en de wereld van Versailles: weelderige tuinen en decoraties van goud en zilver", aldus Elsa Fernandez, oprichtster van Versailles Roses.

Je kan de rozen van Versailles Roses minstens een jaar in je interieur houden. Toegegeven, dat is niet oneindig lang, maar het is wel veel langer dan een gemiddeld boeket houdt. Hiervoor gebruikt Elsa een natuurlijke vloeistof die ze mengt met water. “Op het moment dat de verse rozen op hun mooist zijn, laat ik ze de vloeistof absorberen. Door dat proces van vriesdrogen, behouden de rozen hun textuur, kleur en frisheid ongeveer een jaar.”

De bloemen uit de zon houden, is wel de boodschap. Raak de rozen ook niet te veel aan, want zo raken ze sneller beschadigd en halen ze het jaar niet.

Versailles Roses

Versailles Roses

Mooi verpakt

Aangezien je eeuwige rozen natuurlijk niet gewoon in een vaas neerplant, bestaat de collectie van Versailles Roses uit drie verschillende doosmodellen. Zo is er de prinses met 12 rozen, de hertogin met 20 rozen en de koningin met maar liefst 30 bloemen. Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van bloemen. Zo heb je large en extra large rozen, waardoor het aantal in de doos ook afhangt van de grootte die je kiest.

De rozen zijn voorlopig alleen te koop via de website en worden geleverd via Bpost. “Je kan kiezen om de bloemen thuis te laten bezorgen of op je werk. Met postpunten werk ik voorlopig nog niet, maar dat zal binnenkort ook mogelijk zijn”, verklapt Elsa.

Versailles Roses

Versailles Roses

Ecologische voetafdruk

De rozen zijn ook in verse variant te verkrijgen. “Omdat het eigenlijk het tegengestelde is van mijn concept, besliste ik ze niet op de website te verkopen. Klanten kunnen wel een bepaald model aanvragen met verse rozen en dan maak ik dat.” Over haar ecologische voetafdruk denkt Elsa nog volop na. “De rozen komen vanuit Antwerpen, dus daar zitten we alvast goed. De dozen komen voorlopig nog uit Rusland, maar in de toekomst wil ik ze laten produceren in België.”

Meer info over Versailles Roses vind je op www.versaillesroses.com.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook ‘Floralia Burssels: Bloemen, bloemen en nog eens bloemen‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bloemen, Decoratie, Rozen, Versailles Roses.