De ultieme make-uptips voor een eindejaarslook
© Jouke Bos

De ultieme make-uptips voor een eindejaarslook

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

De eindjaarsfeesten! Een periode waarin we er absoluut niét natuurlijk en gewoontjes willen uitzien. Extra stralen doen we met het advies van visagiste Jenneke Croubels. 

/

Volgen we de all natural Pamela Anderson-trend tijdens de feesten?

“Ik bewonder Anderson’s natuurlijke look als een krachtige verklaring dat ze haar eigen natuurlijke schoonheid omarmt. Maar tijdens feestelijke gelegenheden is er ruimte voor een beetje extra. Hoe je dat aanpakt? Hou altijd rekening met je persoonlijkheid, je gevoel en je outfit, evenals de aard van het feestje.

Je beautylook mag zeker iets meer zijn dan op een doorsnee dag, zonder te overdrijven, iets te forceren of blindelings trends te volgen. Feestelijkheid betekent echter niet dat het volledig over de top moet zijn. Ik hou van glamour, maar vermijd liever de overdaad van kitsch.”

Wat doe je als je je niet comfortabel voelt met make-up maar toch iéts wil?

“Laat je huid dan stralen door middel van goede huidverzorging. Maak je look af met een subtiele blush en een laagje mascara. Benadruk je frisse uitstraling en je gezonde huid.”

En wat als je niet goed bent met make-up, hoe los je dat op?

“Er zijn talloze make-uptutorials op YouTube beschikbaar die je kan bestuderen. Kijk en kopieer. Observeer en leer door aandachtig te kijken. Voor mij is make-upartist Lisa Eldridge bijvoorbeeld een grote inspiratiebron. Experimenteer enkele dagen voor een feestje al met de gekozen look en begin met iets eenvoudigs om teleurstellingen te voorkomen.”

Wanneer is een look succesvol?

“Wanneer hij in balans is. Het is van belang om niet te overdrijven in één aspect. Kies één accentpunt, geen twee, om te voorkomen dat je look te karikaturaal wordt. Het is essentieel om altijd een harmonie te vinden tussen je gelaatstrekken, je kleding en de gelegenheid. Hoewel er geen strikte regels zijn als het om feestbeauty gaat, onthoud wel dat te veel van het goede zelden de juiste keuze is. Streef naar een krachtige stijl, maar één met klasse.”

Een look hoef je niet per se met een blush en eyeliner te verkrijgen. Je bent ook fan van atypische materialen.

“Ik experimenteer graag met schilderen, tekenen, knippen en plakken met spullen uit de papierwarenzaak. Dat doe ik vaak op onconventionele manieren, maar wel op het juiste canvas. Ik neem producten ook niet altijd al te letterlijk. Er zijn verschillende manieren om een make-upproduct te gebruiken. Zo kan een matte lippenstift ook dienst doen op de ogen of als blush. Er zijn geen vaste regels, behalve de regel dat ik kitsch wil vermijden. Overdreven kitsch hoort alleen thuis op een fout themafeest.”

Laat je hieronder inspireren door drie beautylooks die Jenneke samenstelde voor Marie Claire:

Jouke Bos

La Base mascara & Le Volume de Chanel Ultra Noir. Les 4 Ombres in 308 Clair-Obscur. Rouge Coco Baume in 914 Natural Charm. Les Beiges Poudre Belle Mine Naturelle in B40. Alles Chanel Beauty. Ketting in metaal en hars Chanel, p.o.a.

Jouke Bos

Les 4 Ombres Byzance in 338 Parure Baroque. Stylo Yeux Waterproof in 46 Vert Éméraude. Rouge Allure L’Extrait in 867 Roaring Purple. Exclusieve Creatie Duo Lumiere. Alles Chanel Beauty. Eternal N° 5 enkele oorbel in 18K witgoud, diamanten. Coco Crush oorbel in 18K witgoud en diamanten. Jas in tweed en pailletten. Alles Chanel.

Jouke Bos

Oogschaduwpallet Lumière Graphique. Le Crayon Yeux in 01 Noir Black. Joues Contraste in 440 Quintessence & 320 Rouge Profond. Rouge Allure L’Extrait in 854 Rouge Puissant. Le Crayon Levers in 174 Rouge Tendre. Alles Chanel Beauty. Oorbel in metaal en stras. Badpak in jersey met geborduurde kralen en stras. Alles Chanel.

Lees ook: Rood is de manicurekleur voor de feestdagen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Eindejaar, Feestmake-up.