10 x vitaminen en mineralen die zorgen voor een stralend gezonde huid
© imaxtree

10 x vitaminen en mineralen die zorgen voor een stralend gezonde huid

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Niet alleen vanbinnen, ook van buiten uit doen vitaminen en mineralen belangrijke dingen. Zo ervaart de huid de voordelen van vitaminen zoals A, C en E. Deze beautyproducten – vaak clean en vegan - zorgen voor een stralend gezonde buitenkant.

/

Vitaminen werken op slow-aging en als antioxidanten, boosten de glow en stimuleren de aanmaak voor collageen. Ook mineralen smeren heeft pluspunten. Vitamine A is de gouden standaard in de huidverzorgingsindustrie: het wordt ingezet als ingrediënt voor het verminderen van tekenen van voortijdige huidveroudering, heeft de kracht om huidvernieuwing te versnellen, rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes te vervagen en te zorgen voor een stevige, gladde en egale huid.

Vitamine C wordt geprezen om zijn superieure eigenschappen als antioxidant, neutraliseert schadelijke vrije radicalen en beschermt tegen oxidatieve stress terwijl het zichtbare anti-rimpel resultaten geeft. Vitamine E is een belangrijke antioxidant met een lange geschiedenis in de dermatologie. De vitamine verhoogt de dagelijkse bescherming tegen externe stressoren en werkt ontstekingsremmend.

Een mineraal als magnesium zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Het werkt daarnaast ontstekingsremmend en desinfecterend. Bij eczeem en psoriasis zorgt magnesium ervoor dat de huidcelen normaliseren waardoor de symptomen worden verzacht. Zink ondersteunt dan weer het herstellend vermogen van de huid, omdat het bijdraagt aan het proces van celvernieuwing.

/

Shop hieronder onze selectie:

 

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Skincare.