Zonder zweetluchtjes de zomer door
© Shutterstock

Zonder zweetluchtjes de zomer door

Leestijd: 2 min

Zweetluchtjes, niemand houdt ervan. Gelukkig is er iets tegen te doen. Niet tegen het zweten zelf, want dat is een natuurlijk en noodzakelijk proces, maar wel tegen de vieze geur die ontstaat eens je zweet zich mengt met de bacteriën op je huid. Met deze 6 okselfrisse trucs ruik je vanaf nu altijd alsof je net uit je douche gesprongen bent.

1. Test of je nog fris ruikt

Jammer genoeg went je eigen lichaamsgeur snel waardoor je niet altijd door hebt of je nog wel fris voor de dag komt. De truc? Ruiken aan koffie om je neus te neutraliseren. Deze truc passen ze ook in de parfumerie toe wanneer je neus verzadigd is. Dus op naar het koffieautomaat – bij gebrek aan verse bonen – en dan even onopgemerkt onder je oksels snuffelen.

zweten

Shutterstock

/
2. Neutraal is troef

zweten

Pers

Soms doen geparfumeerde deodorants meer kwaad dan goed en blijkt de mix van zweet en parfum geen goede combinatie. Opteer dus best voor deo’s zonder parfum die goed beschermen, zoals de Keops producten van Roc.

www.newpharma.be

Keops van Roc, € 8,49, in de apotheek

/

3. Aluinsteen, een natuurlijk en efficiënt alternatief

Aluinsteen kennen we vooral door zijn bloedstollende en antibacteriële werking die van pas komt bij scheerwondjes. Maar om diezelfde reden is dit natuurlijk mineraal ook zeer efficiënt tegen de bacteriën onder je oksels die voor ongewenste geurhinder zorgen.

Aluinsteen werkt immers als een natuurlijk aluminiumzout dat de zweetkanaaltjes een beetje afsluit, waardoor het zweten wordt belemmerd. Bovendien zorgt het voor een omgeving waarin bacteriën geen of toch veel minder kans krijgen.

Je koopt aluinsteen gewoon bij de drogist. Om het te gebruiken, moet je het eerst even natmaken. Vervolgens breng je het onder je oksels aan en klaar.

Je komt ontzettend lang toe met één blokje van dit mineraal. Heb je een drukke dag voor de boeg en wil je koste wat kost zweetluchtjes vermijden? Dan kan je ook je aluinsteen onder je deodorant gebruiken, voor een dubbel effect.

Pers

/

4. Zweetgeur uit kleding

Soms lijkt een wasbeurt van je top niet te volstaan om alle geuren helemaal weg te halen. Zeker synthetische stoffen zijn niet makkelijk schoon te krijgen. Maar ook daar zijn trucjes voor!

Voeg wat baksoda toe aan een emmer water en laat je kleren hier een uurtje in weken. Vermijd wol en zijde, en laat je kleurenwas zeker niet te lang in het sodawater weken. Ook kan je je kleding in azijn laten weken of Dettol (wasbolletjes of wasvloeistof) toevoegen aan je was.

zweten

Shutterstock

/

5. Snel opgefrist met vochtige doekjes

Als moeder van jonge kinderen ontdek je al gauw de voordelen van vochtige doekjes in je handtas. Ze zijn immers erg handig om regelmatig (o.a.) je oksels schoon te maken.

Nog beter zijn speciale deodoekjes, zoals bijvoorbeeld de ‘Care’-doekjes van Delhaize, die afzonderlijk verpakt zijn, of de Tena verfrissende wegwerpwashandjes, die geen crèmelaagje achterlaten op je huid.

 

zweten

Tena

Wash Glove van Tena, € 21,93 in de apotheek.

/

6. Bescherm je kleding en verwijder bestaande geuren

Er bestaan ook handige sprays de zweetgeuren verwijderen uit kleding en ze beschermen tegen het ontstaan van nieuwe geuren. Ideaal voor jassen en blouses die je niet kunt wassen.

zweten

Nannic

Deo Textile van Nannic, € 14,95, www.nannic.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Anti-transpirant, Deodorant, Zweetlucht, Zweten.