Zoveel keer draagt een vrouw gemiddeld een outfit
© Imaxtree

Zoveel keer draagt een vrouw gemiddeld een outfit

Door Romy Geerts
Leestijd: 1 min

Draag jij jouw outfits ook maar één keer of kies je er toch voor ze meermaals te hergebruiken? En hoeveel geld spendeer jij aan kledij voor feesten en andere events?

Veepee, het grootste Europese online flashsalesplatform, startte een zomerenquête en vroeg Belgische en Nederlandse vrouwen wat zij met hun gekochte kledij doen.

/

Veepee-zomerenquête

Hoeveel budget spenderen vrouwen in deze periode aan een zomerse update van hun kleerkast? En dragen ze voor elk trouwfeest een volledig nieuwe partyoutfit of recycleren ze hun mooiste feestkleding?

Uit hun onderzoek blijkt dat een derde van de vrouwen tussen de 200 en 300 euro per maand aan shoppen besteedt in de zomer. Heel veel vrouwen hebben het ook vaak druk tijdens de zomer. Ze hebben verschillende events waar ze telkens nieuwe kleren voor nodig hebben. Sommige vrouwen zitten zelfs met zo’n 10 events of feesten tijdens de zomermaanden. Eén van zo’n feesten zijn natuurlijk de trouwfeesten. Daarvoor spenderen zo’n 70% van de vrouwen meer dan 100 euro aan hun outfits.

/

Oude kledij combineren met nieuwe items

Na de enquête blijkt ook dat vrouwen, tijdens de zomer, hun party outfits gemiddeld 5 keer opnieuw dragen. Ook oudere kledij dragen ze opnieuw door ze op een andere manier, met bijvoorbeeld een nieuw item, te combineren. Wanneer hun kledingkast uitpuilt met kleren die ze niet meer aandoen besluiten ze die aan een goed doel te schenken.

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook deze: Zomer shoppen: deze trends nemen we mee richting de zonHoera! Love Stories en H&M slaan opnieuw de handen in elkaar voor een exclusieve swimwearcollectieOpleiding Creatie en Mode in Brussel hipper dan ooitBelgische mode: Made & More is terug met nieuwe webshop en 5 x uniek shoppen in Parijs.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Mode, Outfit, Shopping, Veepee.