4 handige stappen om gekleurd haar langer gezond te houden
©

4 handige stappen om gekleurd haar langer gezond te houden

Leestijd: 2 min

Heel veel vrouwen kleuren hun haar. Naar schatting minstens twee op drie vrouwen vanaf de leeftijd van 25/30  jaar. Of je het nu leuk vindt of niet, de chemische bestanddelen van de haarkleuring plegen een aanslag op de haarvezels, bovenop de effecten van uv en vervuiling.

Wat kun je ertegen doen? Verzorg je haar bij elke wasbeurt met goed gekozen producten. Daar zijn minstens twee goede redenen voor: 1/een kleuring komt pas goed tot zijn recht op gezond haar; 2/verzorgingen zoals een masker of conditioner herstellen de haarvezels, waardoor de kleur langer houdt.

Arganolie steelt de show!
Moroccanoil, innovatief met zijn haaroliën van hoogstaande kwaliteit, is niet alleen populair onder sterren zoals Taylor Swift, Madonna, Angelina Jolie of Scarlett Johansson, het is ook backstage op de modedefilés een vaste waarde. Het merk lanceert nu Color Complete, een innovatieve lijn van 5 producten voor gekleurd haar. Het Color Complete-gamma herstelt en beschermt beschadigd haar en zorgt ervoor dat kleuringen zo goed mogelijk behouden blijven. Moroccanoil Color Complete gaat een vage haarkleur tegen dankzij voor gekleurd én gezond haar. Ze zijn geformuleerd op basis van arganolie, de specialiteit van het huis, en vormen een ritueel dat begint in het kapsalon en thuis wordt voortgezet.

Een actief ingrediënt is ArganID™, een ware technologie: positief geladen micropartikels worden aangetrokken tot negatief geladen haarvezels, waardoor arganolie-antioxidanten tot diep in de haarcortex doordringen. Door die ionische aantrekking wordt beschadigd haar hersteld en krijgt het zijn zachtheid en glans terug.

/

1/Chroma Tech Prime

Het verzorgingsritueel begint in het kapsalon met deze professionele pre-color spray. Hij legt een beschermende film op de hoofdhuid en het (droge) haar: deze kalmeert de huid en bereidt de haarvezel voor op een goede hechting van de kleur.

Chroma Tech Prime

/

2/Chroma Tech Post

De kapper brengt de eigenlijke kleuring aan en laat ze voldoende lang inwerken. Meteen daarna past hij deze verzorging boordevol arganolie toe die in het haar dringt en de schadelijke effecten van de kleurstoffen tegengaat. Bonus: het product zet een waterafstotende film af die voorkomt dat de kleur voortijdig vervaagt en die ervoor zorgt dat het haar zacht en goed gehydrateerd blijft.

Chroma Tech Post

/

3/Color Continue Shampoo + Color Continue Conditioner

Thuis kun je de verwennerijen van in het kapsalon nog wat verlengen met een geraffineerd duo dat zijn effect niet mist: een shampoo en een conditioner rijk aan ArganID™: de vezel wordt gladgestreken, de kleur blijft behouden, en dat merk je! Het haar is zacht en glanzend. Een weldaad, vooral voor droog of moeilijk te kammen haar.

 

Shampoo Color Continue

Conditioner Color Continue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/

4/Protect & Prevent Spray

Deze spray met arganolie hoef je niet uit te spoelen. Hij wapent het haar niet alleen tegen uv-aanvallen en vervuiling, maar houdt het ook optimaal in conditie en beschermt de kleur dag na dag tegen het vervagen. Wij houden van de texturiserende finish, zonder vettig effect. Elke dag even sprayen, en je hebt een efficiënt pantser op je haar!

Protect & Prevent Spray

Info: Moroccanoil, Color Complete-lijn, 5 referenties, 2 producten voor professioneel gebruik, 3 producten voor thuis (vanaf € 26), www.moroccanoil.com

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Moroccanoil.
www.moroccanoil.com

Commercieel team De artikels van >