Crush of the Day: drie koraalvriendelijke zonnecrèmes
© Pexels

Crush of the Day: drie koraalvriendelijke zonnecrèmes

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Het zomert en dat wil zeggen dat we de nodige dosis zonnecrèmes moeten inslaan. Omdat veel afhangt van je keuze, geven we je graag advies want door schadelijke zonneproducten is al 40% (ja, je leest het goed) van het Hawaïaanse koraal verloren gegaan. En dat gaan wij maar al te graag tegen.

In vele zonnecrèmes zit oxybenzon, dé boosdoener voor koraal en het andere onderwaterleven. Vele toeristen smeren zich er volop mee in op tropische stranden, maar staan niet stil bij de gevolgen. Oxybenzon absorbeert UV-stralen en zit op populaire stranden met hoge concentraties in het water. Shame on us! 

Gelukkig komen er steeds meer koraalvriendelijke zonnecrèmes op de markt die gemaakt zijn op basis van mineralen met zink- of titaniumoxide. Ze worden aangeduid als eco-friendly of coral safe. Om deze zomer het koraal te sparen, zochten we drie van deze zonnecrèmes voor je uit.

1. WaterLover Sun Milk van Biotherm

Bioterm draagt zijn steentje bij om de oceaan te beschermen met hun WaterLover-producten. De WaterLover Sun Milk beschermt je tegen de zon door vitamine E (dat je lichaam beschermt tegen de uv-stralen) en respecteert het milieu door zijn SPF-filters en ecologische verpakking. De zonnecrème is geschikt voor verschillende huidtypes en bevat Life Plankton waardoor de huid kalmeert.

Instagram: @biotherm

De WaterLover Sun Milk van Biotherm (beschikbaar met SPF15, SPF30 en SPF50) is online te koop voor €22. 

/

2. Lovea Bio Zonnebrandspray

Ook Lovea Bio denkt aan onze planeet met de natuurlijke en biologische Lovea Bio Zonnebrandspray. Het is een 100% natuurlijke zonnebrand met minerale zonnefilters, wat wil zeggen dat er natuurlijke bescherming is zonder het gebruik van chemicaliën. De crème bevat dus geen oxybenzone. Bovendien ruikt de spray lekker door de geur van Monoi.

Instagram: @purebeautyboutique

De Lovea Bio Zonnebrandspray van Lovea (beschikbaar met SPF15 en SPF30) is online te koop voor €14,99. 

/

3. Maak zelf je zonnecrème

Om er 100% zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen in je zonnecrème zitten, kan je ook gewoon zelf zonnebrand maken. Experimenteer dus met ingrediënten als kokosolie, vitamine E, gedistilleerd water, cacaoboter en geraspte bijenwas. Dat laatste is nodig om je zonnecrème waterproof te maken.

Het enige dat je dan nog te doen staat is het geheel licht verwarmen en mengen. Klaar is kees! Test je zelfgemaakte zonnecrème eerst eens uit voordat je naar een tropisch strand trekt, zodat je niet voor onaangename verrassingen staat. De natuur zal je dankbaar zijn!

Pexels

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘5x must have plantaardige olie en hoe je hem moet gebruiken‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Biotherm, Diy, Eco-friendly, Lovea, Zonnebescherming, Zonnecrème.