Zo reageert het internet op Michael Kors’ overname van Versace
© Getty Images

Zo reageert het internet op Michael Kors’ overname van Versace

Leestijd: 1 min

Big shocker in de modewereld. Gisteren werd officieel bevestigd dat Michael Kors Versace heeft overgekocht voor 1,83 miljard euro. Een belangrijke verschuiving in de modewereld.

Versace (voormalig Italiaans luxe modehuis van Gianni Versace) was een van de laatste onafhankelijke modehuizen. Een overname die misschien wel onorthodoxe lijkt, maar kadert in een veel bredere strategie van Michael Kors om een Amerikaanse versie van conglomeraten L.V.M.H. (luxeconcern waaronder Louis Vuitton, Fendi en Christian Dior huizen) of Kering (het moederbedrijf van onder andere Alexander McQueen, Gucci en Balenciaga) te worden. Afgelopen zomer kocht Michael Kors ook al accessoirelabel Jimmy Choo op.

Michael Kors, opgericht in 1981 in New York, is de afgelopen jaren snel gegroeid dankzij de toegankelijke benadering van luxe, tot het punt waarop het modehuis wordt geschat op $10 miljard.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Versace (@versace) le

Versace werd in 1978 door Gianni Versace in Milaan opgericht en werd snel een van de meest herkenbare luxemerken ter wereld. Gianni werd in 1997 voor zijn huis in Miami neergeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan en sindsdien wordt het modehuis gerund door zijn zus Donatella.

LEES OOK: 12 modetentoonstellingen die de moeite waard zijn in 2018

/

Hoe Donatella reageert

In een officiële verklaring zei Donatella Versace: “Het is meer dan 20 jaar geleden dat ik het bedrijf overnam samen met mijn broer Santo en dochter Allegra. Santo, Allegra en ik erkennen dat Versace met deze volgende stap zijn volledige potentieel kan bereiken. We zijn allemaal heel enthousiast om lid te worden van een groep onder leiding van John Idol, die ik altijd bewonderd heb als zowel een visionair als een sterke en gepassioneerde leider.”

Hoe het internet reageert

Uiteraard barstte Twitter los na het nieuws. Dit is wat mensen zeggen:

 

 

 

LEES OOK: 3 mooie salontafelboeken voor de modeliefhebber

Bron: Marie Claire Australië

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.