Zo hou je de zomerglow nog even vast
©

Zo hou je de zomerglow nog even vast

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Oh wat was de zomer fijn. Maar onze huid, die kreeg de voorbije maanden heel wat te verduren: externe factoren zoals zon, chloor, airconditioning of zout zeewater hebben immers een schadelijke invloed op onze huid. We vroegen drie professionals naar hun tips over hoe je een beschadigde zomerhuid een oppepper geeft en hoe je die zalige zomerglow nog even kan vasthouden.

/

“Ga rustig en mindful met je verzorging om. Wees zacht en teder met je huid”, zegt Romy De Vries, skincare experte bij het Belgisch-Nederlandse beautymerk Routinely. “Om de huid te drogen, dep je je handdoek op het gezicht in plaats van stevig te wrijven. Gebruik geen parfum of hoge concentraties essentiële oliën in je huidverzorging, die kunnen voor irritatie zorgen.”

“Een serum is essentieel”

“Een serum is de meest krachtige vorm van skincare dus essentieel in je verzorgingsroutine. Over het algemeen wordt een serum geformuleerd met actieve ingrediënten in hogere percentages dan in formules van een dagcrème. Gebruik bij voorkeur serums volgens het principe van minimal beauty: die bevatten geen onnodige ingrediënten zoals parfum of teveel conserveermiddelen, maar enkel een handvol actieve ingrediënten in de perfecte dosering, volgens percentages die wetenschappelijk bewezen zijn en de huid niet zullen irriteren.”

“Sandwich een hydraterend serum met hyaluronzuur tussen je verzorgingsproducten. Hyaluronzuur kan 6,000 keer zijn eigen moleculaire gewicht aan vocht vasthouden en vult dankzij de formule van meerdere moleculaire gewichten het hydratatieniveau aan in de verschillende lagen van de huid. Een stof met hydraterende superkrachten dus.”

“Andere ingrediënten die fijn werken voor een post summer glow: niacinamide of vitamine B3 en ceramiden helpen bij het aanvullen en behouden van het hydratatieniveau en het versterken van de huidbarrière. Tranexaminezuur onderschept de aanmaak van melanine in de huid op plekken waar ze uit balans is. De stof helpt bij hyperpigmentatie, of vlekken op de huid die getriggerd zijn door de zon. Onderzoek suggereert dat vitamine C schade die veroorzaakt werd door UV-stralen kan omkeren.”

“Verwijder dode huidcellen”

“De dode huidcellen moeten verwijderd worden zodat de actieve ingrediënten van je hydraterende producten beter kunnen inwerken”, zegt Chantal Vriamont, Training Manager bij Sisley Paris. “Sla dus gerust aan het scrubben, 1 à 2 keer per week. Gebruik een zachte exfoliant of een moussant met verzorgende ingrediënten, liefst met een hoog percentage plantaardige extracten. Maak je geen zorgen, het bruin ga je er niet af scrubben: het bruin zit onder de huid. Hydrateer na het scrubben de huid overvloedig met een voedende dagcrème. De huid goed voeden, zacht behandelen en beschermen is de boodschap.”

“Ik ben geen fan van zelfbruiners”, zegt Skin Coach Karin Sels van Medic Skin Care.“Het zijn producten die veel chemicaliën bevatten en vaak een onnatuurlijke teint opleveren. Mijn klanten mogen geen zelfbruiners gebruiken. Ze doen het gezonde en zuiverende werk dat we nastreven te niet. Om na de zomer een mooi kleurtje te behouden en je huidskleur te ondersteunen raad ik het gebruik van een gezond mineraal poeder aan, bijvoorbeeld een pressed foundation mét SPF-bescherming van Colorescience. Die geeft een prachtig gezond resultaat en een mooie glow.”

Shop onze favoriete producten om je summer glow te verlengen:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Skincare, Tips van de experten.