No pants look: zo combineer je hem
© Launchmetrics Spotlight

No pants look: zo combineer je hem

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

De no pants look neemt al langer de catwalks over en nu het warmer wordt, belooft de trend ook steeds vaker in het straatbeeld te verschijnen. Of je met deze gewaagde look kan wegkomen hangt helemaal af van de manier waarop je hem draagt. Doe hier alvast wat inspiratie op.

/

Het concept van deze trend zit hem in de naam. Bij de no pants look is je broek namelijk zo kort dat het bijna lijkt of je geen broek draagt. Hoewel deze trend vorig jaar al opdook op de modeweken, bleef een echte overname van het straatbeeld uit. De trend is namelijk prachtig op een catwalk, maar om hem ook in je dagelijks leven te integreren zal je toch een portie lef nodig hebben.

Hoewel de trend ondertussen geliefd is bij meerdere merken zoals Alaïa, Loewe en Bottega Veneta is er een merk dat de no pants look zich echt eigen heeft gemaakt. Tijdens de herfst/wintershow van 2023 zette Miu Miu de trend op de kaart met een collectie mini pants vol glitters. Al deze catwalkaandacht haalde al heel wat celebrities over de streep. Zo verschenen Bella Hadid, Kendall en Kylie Jenner, afgelopen Paris Fashion Week, en ook Sydney Sweeney in mini pants. Het bewijs dat de no pants look nog volop leeft en deze lente/zomerperiode dan misschien eindelijk zal doorbreken in het straatbeeld.

Sidney Sweeney met een no pants look

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Editor’s Pick: de nieuwe make-upcollectie van Chanel

/

Zo combineer je de no pants look

Sportief bij Lacoste

Om de overstap naar deze gewaagde trend niet te drastisch te maken is deze look ideaal. Door de trend te integreren in een sportieve outfit wordt de look al een stuk minder gewaagd aangezien korte broekjes ideaal zijn voor tal van sporten. Door je broek ook nog eens te laten matchen met je bovenstuk zorg je ervoor dat je een samenhangende outfit creëert.

Lacoste no pants look

Launchmetrics Spotlight

/

Met een lange jas bij Alaïa

Alaïa combineerde afgelopen fashion week de no pants look met een eyecatcher van een jas. Op die manier zorg je ervoor dat de aandacht verdeeld wordt over je hele outfit. Daarnaast speelt zo een look ook nog eens perfect in op de mob wife trend waardoor je eruitziet als een echte powervrouw. Voel je je opeens toch niet op je gemak of krijg je het koud, dan kan je de jas gewoon even dicht doen.

Alaïa no pants trend

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: De hoogtepunten van Paris Fashion Week herfst-winter 24-25

/

Monochroom bij Miu Miu

Een andere manier om deze look op een subtiele manier te dragen, is door te gaan voor een monochrome look. Door eenzelfde kleur en stof door te trekken in je volledige look ziet je outfit eruit als een geheel. Hierdoor valt je broek -of het gebrek eraan- minder op, maar bereik je toch nog het effect van de no pants look.

Miu Miu no pants look

Launchmetrics Spotlight

/

Met een panty bij The Garment

Om deze trend te stijlen en toch in je comfortzone te blijven is deze look ideaal. Laat je inspireren door The Garment en combineer je mini short met een leuke panty of legging. Op die manier heb je toch niet helemaal het gevoel dat je op straat loopt in je onderbroek. Daarnaast maakt de juiste panty de look volledig af. Zo zijn er tal van exemplaren met een leuk patroon. Bovendien is deze look ook ideaal op dagen dat het weer niet meezit.

The Garment no pants look

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Neem dit weekend een kijkje in het atelier van REantwerp

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashiontrend.