Neem dit weekend een kijkje in het atelier van REantwerp
© Pers

Neem dit weekend een kijkje in het atelier van REantwerp

Leestijd: 1 min

In het atelier van REantwerp lonkt de lente en pronkt hun nieuwe lentecollectie. Op zaterdag 9 maart gooit het mode-atelier hun deuren open en kunnen modeliefhebbers kennis maken met de verhalen en de mensen achter deze creaties.

/

In het atelier van REantwerp pronkt de nieuwe lentecollectie. De medewerkers gingen aan de slag met kleur en prints en combineerden tal van reststoffen uit de stocks van Belgische ontwerpers tot hemden, jurken en jackets. Ze gingen aan de slag met oude denim die ze verwerkten tot nieuwe kokerrokken, vesten en broeken in combinatie met reststoffen. Masha uit Oekraïne ging aan de slag met parels en kralen op hemden en bomberjackets. Ze creëerde ook kleurrijke accessoires. Mumtaz uit Pakistan zorgde met haar ajour-techniek voor poëzie op klassieke mannenhemden.

Verrassende twist

REantwerp is ontstaan vanuit een passie voor mode, maar met het besef dat de sector nefast is voor mens en planeet. Modejournaliste Ruth Goossens en stylist Benoît Bethume openden een atelier waar vluchtelingen en nieuwkomers met een achtergrond in textiel onder leiding van ontwerper Tim Van Steenbergen kleding maken.

De stoffen voor deze collecties zijn in hoofdzaak reststoffen van Belgische ontwerpers en labels. Niet elk kledingstuk hoeft een eigen ontwerp te zijn. Dankzij de inspiratie en traditionele textielbewerking van de nieuwkomers kan ook kleding uit overstocks van Belgische labels een verrassende twist krijgen.

Pers

In het atelier leren de medewerkers wat Antwerpse mode is en worden ze voorbereid voor op een job in onze textielsector. De medewerkers kunnen doorstromen naar de creatieve- of industriële textielsector, maar de groeiende vraag repair & recycle hoort zeker ook tot de opties.

Op zaterdag 9 maart gooien ze de deuren van het atelier een keertje open voor wie het team graag aan het werk ziet. Zo kunnen  modeliefhebbers kennis maken met de verhalen en de mensen achter deze producten. Op die manier wordt het dit prachtig ambacht opnieuw in de vitrine gezet en wordt een dialoog tussen nieuwkomer, creatieve partner en de consument mogelijk. Die koopt geen anoniem gemaakte jas, T-shirt, broek of hemd, maar een origineel kledingstuk met een authentiek verhaal.

Het atelier van REantwerp is zaterdag 9 maart, vanaf 11 uur, tot 18 uur, in Circuit (-1), Jos Smolderenstraat 65, Antwerpen.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Belgische mode, Duurzame mode, Mode.