Doe-het-zelfpedicure in 5 stappen
©

Doe-het-zelfpedicure in 5 stappen

Leestijd: 1 min

Met een zomer die zo traag op gang komt als de Belgische, valt het te begrijpen dat je voeten nog steeds opgesloten zitten in je sneakers. Wij blijven hopen op zonnig weer en maken onze voeten alvast sandaalklaar met een DIY-pedicure!

Je kocht net de mooiste peeptoes/sandalen ooit, maar je voeten doen ze geen eer aan? Wij helpen je in vijf stappen naar gladde, mooie voeten.

diy pedicure

1. Badderen

Mocht er nog oude nagellak op je tenen zitten (foei!), verwijder die dan eerst. Vervolgens doop je je voeten 10 minuten lang in een sopje van warm water en een verzorgingsproduct naar keuze om de huid en nagelriemen zacht te maken.
Proberen met: Foot Soak van ProNails, bij je ProNails-salon.

2. Knippen en vijlen

Met een nagelknipper knip je je teennagels recht af tot ze gelijk lopen met het topje van je tenen en er slechts een dun randje wit overblijft. Gebruik een vijltje om de randjes ietsje af te ronden en duw indien nodig de nagelriemen terug met een bokkenpootje.
Proberen met: Setje nagelvijlen van Lottie London, € 7 via asos.

3. Schrobben

Bij hardnekkige eeltplekken kan je een huidverzachter gebruiken om het schrobben in the perken, of je laat een elektrische voetvijl al het werk doen. Poezelige voetjes in een handomdraai? Graag!
Proberen met: Callus Off Huidverzachter van ProNails, bij je ProNails-salon en Elektrische Eeltvijl van Pedisilk, € 45,90 bij de apotheek.

diy pedicure

4. Smeren

Om die streelzachte hielen te behouden masseer je iedere dag een rijke crème in je voeten. Dringend een boost nodig? Smeer je schone voeten in voor het slapen gaan, stop ze in boterhamzakjes of wikkel ze in folie (ja, echt!) en trek sokken aan. De volgende ochtend zijn je voeten gehydrateerd als nooit tevoren.
Proberen met: Foot Relief Voetcrème van Aveda, € 30,50.

5. Lakken

Velen onder ons zullen het probleem herkennen: teennagels die te klein zijn voor het kwastje van je nagellak. Vaseline op de huid rondom je nagel zorgt ervoor dat je tenen nagellakvrij blijven. Of probeer eens een fijner kwastje uit een nailartsetje. Mogen je teennagels wat langer lijken? Lak een stukje huid mee voor een optisch verlengend effect. Om oncharmante vlekken op je teennagels te vermijden gebruik je een basecoat. Die zorgt er tegelijk voor dat je nagellak gelijkmatiger verdeelt en dus netter aanbrengt. Zeker voor droge, broze nagels geen overbodige luxe.
Proberen met: Complete Nail Art Tool Kit van Elegant Touch, € 13, bij Di, Fill the Gap Basecoat van Essie, € 12,99, bij Di, Kruidvat en Galeria Inno en Nagellak in Viva Antigua, Berried Treasures en Loot the Booty van Essie, € 12,49/stuk, bij Di, Kruidvat en Galeria Inno. 

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beauty, Nagellak, Pedicure, Vijlen.