Alles wat je moet weten over zelfbruiner
© Shutterstock

Alles wat je moet weten over zelfbruiner

Door Alice Barbieux & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Binnen een paar dagen maakt de zon weer zijn comeback in België. Tijd om onze lange broeken aan de kant te leggen en plaats te maken voor jurkjes en shorts. Een fijn vooruitzicht, maar toch ook altijd een crisismomentje voor de melkflessen onder ons. Oplossing: gebruik zelfbruiner en fake gewoon dat bruine tintje. Hier is hoe.

Iedereen weet dat de zon eigenlijk niet zo gezond is voor onze huid. Daarom is het gebruik van zelfbruiner de ideale manier om bruin te worden zonder gevaar. Of het nu in de vorm van droge olie, spray, getinte gels of in de douche is, de hightech zelfbruiners van vandaag geven ons een meer homogene en natuurlijke kleur. Toch is er wel probleem: je handen kunnen oranje worden, het heeft een sterke geur en als je het niet helemaal perfect smeert, krijg je van die rare plekken.

How to: zelfbruiner aanbrengen

We geven je drie tips voor het correct aanbrengen van zelfbruiner.

  • Ten eerste is het belangrijk dat de zelfbruiner zich gelijkmatig verspreidt. Daarom scrub je je huid best op voorhand. Kies een grofkorrelige scrub voor je lichaam en een zachte scrub voor je gezicht.
  • Ten tweede breng je best een moisturizer aan. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat de zelfbruiner langer houdt.
  • Gebruik ten slotte een applicatorhandschoen. Dat is gemakkelijker en voorkomt dat je eindigt met oranje handpalmen.

Na het aanbrengen van de zelfbruiner

Vaak duurt het enkele uren voor je het effect van de zelfbruiner kan zien. Breng dus zeker niet meteen opnieuw een laag aan. Als je na een paar dagen merkt dat je nog niet tevreden bent met het resultaat kan je opnieuw een laag aanbrengen. Je gebruikt beter te weinig dan te veel. Vind je dat de kleur te intens wordt? Sla dan een paar dagen over, dan vervaagt de kleur weer een beetje. Ook is het belangrijk dat je, na het aanbrengen niet te lang in één positie blijft zitten kwestie van strepen en rare plekken te vermijden.

Onze selectie zelfbruiners

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘5 tips om je huid zo mooi en zo lang mogelijk bruin te houden‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bruinen, Bruinen zon, Zelfbruiner, Zomer, Zon.