Waarom je best zo snel mogelijk een blok zeep in huis haalt
© Shutterstock

Waarom je best zo snel mogelijk een blok zeep in huis haalt

Door Laurence Van Liedekerke & Belen Ucros
Leestijd: 1 min

Wil je de natuur graag een handje helpen vanuit je badkamer? Zeg dan vaarwel aan al die flashy flacons douchegel en opteer voor hetgeen je grootmoeder ook al gebruikte om haar huid mooi, zacht en schoon te houden: een simpel blok zeep. 

Wie regelmatig een parfumerie of beautyzaak binnenwandelt, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat zeepblokken aan een opmars bezig zijn. Moest je vroeger al goed zoeken eer je een rechthoekig blokje vond, dan kan je vandaag naar hartenlust een halfuur snuffelen en twijfelen tussen tientallen (al dan niet biologische) zepen in alle geuren en kleuren van de regenboog.

En je haalt best ook zo’n blokje in huis, als je het ons vraagt, want zeep, zeker biologische, is beter voor je huid en het milieu dan de meeste douchegels. Een zeepblok gaat namelijk veel langer mee dan zijn vloeibare evenknie, waarvan je spontaan altijd meer gebruikt dan eigenlijk nodig is.

Opteer je voor natuurlijke Marseille zeep of Alep zeep, dan blijft ook het aantal ingrediënten beperkt. Minder belastend voor moeder natuur dus én beter voor jou, want minder kans op irritatie.

Wil je de natuur een extra handje helpen, opteer dan voor een biologische zeep made in Belgium. Liefst eentje zonder dierlijke ingrediënten maar vol etherische en plantaardige oliën om je huid en je zintuigen bij elke wasbeurt in de watten te leggen.

ecologische badkamer

1. Zeep van Belle Bulle , 100% made in Brussels, keuze uit 8 formules (afhankelijk van je huidtype) en 6 geuren, €5 à € 7,50 per blok. 2. Fairtradezeep van Bee Nature met biologische honing (hydratatie) en maanzaad (scrub), € 12,50 per blok. 3. Plantaardige zeep van Olila voor de overgevoelige huid, zeven varianten, €5,50 tot €6,90 per blok. 4. Voor wie ook eens milieubewust zijn tanden wil poetsen: vaste tandpasta met pepermunt van Lamazuna, € 9,80.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Belgisch, Biologisch, Ecologisch, Zeep.