Workshop met Cîme: eerlijk mooi
©

Workshop met Cîme: eerlijk mooi

Leestijd: 1 min

Onze collega Charlotte Deprez woonde een workshop van Cîme bij en leerde er alles over de weldaden van de Himalayaanse natuur, duurzame verzorging en uiteraard het Belgische merk zelf.

Het verhaal van Cîme begon toen vader en dochter Walter en Anke een trektocht maakten in Lakdah, India. De bergplanten, uniek aan het gebied, en de lokale vrouwen die de extracten en olieën gebruikten in hun dagelijkse verzoringsroutine, inspireerden hen een lijn verzorgingsproducten te starten. Bij terugkomst van de reis betrok Anke haar vriendin en voormalig studiegenoot rechten Isabel bij het verhaal. Isabel’s gevoelige huid maakte van haar een uitstekend proefkonijn, gemotiveerd door het gebrek aan producten die ook haar huid verzorgden.

Cîme (Frans voor top van de boom) streeft ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Wat er in de producten zit en waar die vandaan komen is zeker geen geheim, integendeel. De ingrediënten zijn gecertifieerd biologisch, de formules geheel natuurlijk. Anti-oxidanten, vitaminen en essentiële vetzuren doen de huid stralen. Uiteraard wordt er bij Cîme niet op dieren getest. Wat alles nog mooier maakt: het bedrijf doet beroep op lokale boeren voor het vergaren van zijn ingrediënten én deelt zijn winst met Nepal Trust. Deze organisatie zet zich in om de lokale bevolking te voorzien van water en sanitair, onderwijs en gezondheidszorg.

Cîme: eerlijk mooi met duurzame verzoringsproducten

Tijdens de workshop leer je alles over natuurlijke verzorging en waarom het beter is voor je huid dan wat je doorgaans in de drogisterijen en parfumerieën vindt. Samen doorloop je het ritueel van een gezichtsbehandeling met de producten uit het assortiment. Een fijne ervaring in een ontspannen setting, de beauty tips en het pyjama-party gevoel krijg je er gratis bij.

De data en locaties van de volgende workshops, evenals hoe je er zélf één op poten zet, vind je op de website. De producten zijn verkrijgbaar in geselecteerde natuurwinkels en bij Jüttu.

Foto’s door Olivier Truyman

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Cîme, Duurzaamheid, Duurzame verzorging, Huidverzorging, Workshop.