Wonderkind Daniel Lee verlaat Bottega Veneta
© Kering/MCB

Wonderkind Daniel Lee verlaat Bottega Veneta

Leestijd: 1 min

De Britse ontwerper Daniel Lee verlaat Bottega Veneta na drie jaar dienst, zo maakte de Kering-groep, eigenaar van het Italiaanse merk, bekend in een persverklaring.

/

Bottega Veneta en Daniel Lee “kondigen hun gezamenlijk besluit aan om hun samenwerking te beëindigen,” leest de verklaring, die geen verdere details geeft over het abrupte vertrek. Twee weken geleden presenteerde Lee nog zijn nieuwe collectie voor Bottega Veneta in Detroit, Verenigde Staten.

Daniel Lee, die sinds juli 2018 de creatieve directeur van het huis was, “deed het merk heropleven en droeg in grote mate bij aan het nieuwe momentum dat Bottega Veneta vandaag de dag geniet”, aldus de verklaring.

Wie is Daniel Lee van Bottega Veneta?

Daniel Lee (35) was jarenlang de rechterhand van Phoebe Philo bij Celine (toen nog Céline), tot hij bijna drie jaar geleden creatief directeur werd bij Bottega Veneta. Hij won vier prijzen op de 2019 British Fashion Awards, waaronder ontwerper van het jaar en merk van het jaar.

“Mijn drie jaar bij Bottega Veneta waren een ongelooflijke ervaring. Ik ben dankbaar dat ik mocht samenwerken met een uitzonderlijk en getalenteerd team en ik ben iedereen die betrokken was bij het tot leven brengen van onze visie enorm dankbaar”, zegt hij in de verklaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door new Bottega Veneta (@newbottega)

/

Frisse kijk

“Ik wil Daniel bedanken voor zijn toewijding aan het huis de voorbije drie jaar. Hij gaf Bottega Veneta een frisse kijk en een gevoel voor moderniteit, met respect voor de 50-jarige geschiedenis van het Huis. De opmerkelijke groei van het merk in de afgelopen drie jaar is een bewijs van het succes van zijn creatieve werk”, aldus Leo Rongone, CEO van Bottega Veneta.

“Ik ben Daniel zeer dankbaar dat hij zijn passie en energie naar Bottega Veneta bracht. Zijn unieke visie maakte het erfgoed van het huis relevant voor onze tijd en gaf het label terug een plaats in de creatieve scène. Ik wil hem persoonlijk bedanken voor het uitzonderlijke hoofdstuk dat hij schreef in de lange geschiedenis van Bottega Veneta”, voegt François-Henri Pinault, CEO van Kering, toe.

Kering kondigt binnenkort een nieuwe creatieve organisatie van het modehuis aan.

Lees ook: Bottega Veneta presenteert langverwachte zomercollectie voor 2021.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Bottega Veneta, Kering group, Mode.