Bottega Veneta SS22: Detroit als creatieve hub
© Bottega Veneta/MCB

Bottega Veneta SS22: Detroit als creatieve hub

Leestijd: 1 min

Eind vorige week presenteerde Bottega Veneta haar lente-zomerscollectie 2022 met een show in de stad Detroit. De 55 silhouetten waren een ode aan de Amerikaanse industriestad en zetten het talent en de creativiteit van Daniel Lee, de artistiek directeur van het label, nogmaals in de kijker.

/

Steeds meer modemerken trekken zich terug uit de officiële kalender van de traditionele modeweken en stellen hun nieuwe collecties voor weg van de hectiek van fashion week. Dit is met name het geval voor Gucci en Bottega Veneta, twee Italiaanse huizen die tot de luxegroep Kering behoren. Die laatste presenteerde op donderdag 21 oktober 2021 haar collectie voor de lente-zomer 2022 in de stad Detroit, allesbehalve een grote modestad zoals Milaan of Parijs.

Bottega Veneta SS22, inzetten op innovatie

Een hemdjurk met knoopjes tot net boven de knie waarvan de mouw lijkt te hangen, een zwarte jurk met een vierkante halslijn die met groen is geaccentueerd, een schelpjurk die van een afstand haast met bloemen lijkt te zijn geborduurd…

Lees ook: 3 x topmodel Hannelore Knuts in de kijker.

De Bottega Veneta vrouw kiest voor de lente-zomer 2022 voor een sportswear look, zonder daarbij aan elegantie en chic te verliezen.

Bottega Veneta

We zien ook stukjes rubberdraad op jurken en parka’s, kralen en lovertjes op rokken en jurken die textuur en materiaal op de voorgrond brengen. Een duidelijke knipoog naar Detroit, dat lang de trots van de Amerikaanse auto-industrie was.

Lees ook: De samenwerking tussen Uniqlo en Jil Sander is terug.

Wat de accessoires betreft, werden de iconische tassen van het Italiaanse huis opnieuw onder de loep genomen met een industriële look geïnspireerd op metalen jukken. Hetzelfde geldt voor de juwelen, waarbij veel stukken gelaagd zijn en op verschillende manieren gedragen kunnen worden.

/

Als Bottega Veneta naar Detroit verhuist

Na Londen en Berlijn, waar de shows voor de Salon 01- en 02-collectie plaatsvonden, koos creatief directeur Daniel Lee deze keer om zijn nieuwe collectie in Detroit voor te stellen. Nooit eerder koos een modehuis koos voor deze Amerikaanse stad.

Detroit lag aan de wieg van muziekgenres als Motown, maar ook techno, en maakte een grote indruk op Lee toen hij er de eerste keer kwam zes jaar geleden. Hij voelde meteen de behoefte om contact te leggen met de creatieve mensen van de stad en wou ze in de schijnwerpers zetten.

Bottega Veneta SS22

Bottega Veneta

Het Bottega Firehouse, een ruimte in de wijk Corktown die tot 16 januari 2022 de creatieve geesten van Detroit samenbrengt, is daarom nu een feit.

Bottega Veneta Firefouse, Corktown, Detroit, 1201 Bagley Street. Tot 16 januari 2022.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Bottega Veneta, Ss22.