Bottega Veneta presenteert langverwachte zomercollectie voor 2021
© Bottega Veneta

Bottega Veneta presenteert langverwachte zomercollectie voor 2021

Leestijd: 1 min

In oktober hield modehuis Bottega Veneta 2 geheime modeshows in Londen waar ze de lente- en zomercollectie voor 2021 presenteerden. Pas nu deelt het merk de beelden.

/

Eerst vond een defilé plaats voor een select kransje modejournalisten en stylisten. Wat later werden een aantal celebs, waaronder Kanye West, uitgenodigd voor een tweede ronde. Alle aanwezigen dienden hun telefoons in een zakje te stoppen en er mocht na afloop niet gecommuniceerd worden over wat zich binnen had afgespeeld. Rond de SS21-show(s) van Bottega Veneta hing een waas van mysterie en pas nu heeft het merk foto’s vrijgegeven.

Sinds de aanstelling van Daniel Lee als nieuwe creatief directeur bij Bottega Veneta, viert het Italiaanse modehuis hoogtij. De gevlochten lederen handtassen en schoenen, genaamd de ‘Pouch’, de ‘Padded Cassette’ en de ‘Stretch’, groeiden uit tot de meest gewilde mode-items van het moment. Veneta is hét label waar iedereen over spreekt in het wereldje.

Bottega Veneta SS21 showlocatie

Bottega Veneta

Bottega Veneta SS21

Naar de beweegreden voor al die geheimzinnigheid hebben we het raden. Al zijn wij in de eerste plaats blij dat de nieuwe ‘Salon 01’-collectie nu eindelijk kunnen bewonderen. We zagen veel breiwerk en crochet terugkomen in de jurken, kaarsrechte broeken met hoge taille en bijpassende gestructureerde tops. Ronduit prachtige jassen met broderieën en zachtroze pasteltinten gecombineerd met felrood of gifgroen. De bovengenoemde accessoires waar het huis bekend voor staat, maakten opnieuw hun opwachting in nieuwe kleuren en uitvoeringen.

Geen extravagante nieuwigheden, al was dat bij geen enkel merk het geval. Gezien de huidige omstandigheden hoeft het even namelijk niet té extreem. Er zijn toch geen gelegenheden om die uitzinnige creaties te dragen. Ons deed de collectie in de eerste plaats denken aan stukken die je hoopt te vinden in een tweedehandswinkel, in een modern en luxueus jasje gestoken. Met een perfecte pasvorm en stoffen die ingetogen en tegelijkertijd fris aanvoelen.

Je kan het defilé in onderstaande video herbekijken:

Lees meer Marie Claire op: Bekijk hier de wondermooie SS21-collectie van Christian Wijnants. De hoogtepunten van de Chanel Métiers d’Art-show 2020/21Belg Nicolas di Felice geeft voorproefje van zijn visie voor modemerk Courrèges.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.