Winnares van de Max Mara Art Prize for Women stelt in Londen tentoon
© Deadweight by Dominique White

Winnares van de Max Mara Art Prize for Women stelt in Londen tentoon

Leestijd: 1 min

Dominique White winnares van de negende editie van de biënnale Max Mara Art Prize for Women, presenteert een nieuwe reeks werken, "Deadweight", gerealiseerd tijdens een zes maanden durende residentie georganiseerd door Collezione Maramotti. Nog tot en met 15 september te zien bij de Whitechapel Gallery in Londen.

/

De zee als inspiratie

De Britse Dominique White staat bekend voor haar krachtige sculpturale werken. En is steeds herkenbaar aan haar kunst boordevol elementen als afrofuturisme, mythologie en maritieme symboliek. Ze zijn vaak grootschalig en evocatief, er worden nieuwe werelden gecreëerd waarbij de grenzen van de sculpturale expressie worden verlegd.

De titel ‘Deadweight’ is afgeleid van een nautische term die alles op een schip samenvoegt tot een enkele eenheid die het vermogen van het schip bepaalt om te drijven en te functioneren zoals bedoeld. White keert dit opzettelijk om en biedt verstoring in plaats van stabiliteit. We zien een afrekening met het kantelpunt van het schip om de mogelijkheid van emancipatie door afschaffing te bieden.

‘Deadweight’ is een diepgaand onderzoek naar rebellie en transformatie. En omvat vier grootschalige sculpturale werken. Haar voortdurende fascinatie voor de metaforische en regeneratieve kracht van de zee is het uitgangspunt.

 

Over de Max Mara Art Prize for Women

De Max Mara Art Prize for Women is een tweejaarlijkse kunstprijs toegekend aan een jonge vrouwelijke kunstenaar in het Verenigd Koninkrijk.  En wordt georganiseerd door Max Mara in samenwerking met de befaamde Whitechapel Gallery in Londen.

De Max Mara Art Prize omvat een residentie van zes maanden in Italië. Waarin de kunstenaar een kunstproject creëert dat tentoongesteld zal worden in de Whitechapel Gallery en in de Collezione Maramotti in Reggio Emilia, in Emilia-Romagna, Noord-Italië.

Lees ook: De mooiste designhotels uit het nieuwe boek ‘Design Stays’

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Expo, Hedendaagse kunst, Max mara, Whitechapel Gallery.