Wimpers als Sophia Loren? Dit is hoe je die krijgt!
© Instagram @sophialorenfoto

Wimpers als Sophia Loren? Dit is hoe je die krijgt!

Leestijd: 1 min

De Italiaanse actrice Sophia Loren viel meteen op met haar eerste verschijning op het witte doek in de jaren 50. De filmster was niet alleen bekend om haar uitdagende kledingstijl, maar ook om haar prachtige uiterlijk. Vooral haar zwoele oogopslag was haar grootste troef (die wimpers!). Haar mooie ogen heeft ze aan Moeder Natuur te danken, maar ze wist ook als de beste hoe ze haar ogen extra in de verf kon zetten met make-up. En dankzij de onderstaande tutorial ontdek jij de wimpertruc van Sophia Loren.

Lisa Elridge, een van de meest gerespecteerde make-upartiesten in de beauty- en modewereld, sloeg de handen in elkaar met de beroemde beautyvlogger Huda Kattan om een prachtige tutorial te creëren geïnspireerd op de looks van de Italiaanse diva Sophia Loren. De tutorial, dat maar liefst 18 minuten lang is, zit boordevol vernieuwende tips. Toch is het vooral Loren’s unieke manier om valse wimpers aan te brengen die ons het meest is bijgebleven.

Elridge legt het geheim van Sophia Loren uit: “Ze kleefde de valse wimpers niet eerst vast aan de ooghoek, zoals we normaal doen. In plaats daarvan bracht ze de wimpers in het midden aan, zodat ze net boven de wimpers worden geplaatst en lichtjes werden uitgerekt. Het was haar ultieme geheim voor grote, opvallende ogen.”

De techniek ziet er nog beter uit in combinatie met een van Hollywoods oudste make-uptrucs: een dubbele cat eye geaccentueerd met wit oogpotlood. Door de valse wimpers iets verder te laten doorlopen dan je buitenste ooghoek, zien je ogen er meteen veel groter en intenser uit omdat je die ooghoek optisch als het ware verplaatst. Niet alleen Sophia Loren was fan van deze look, ook sterren zoals Kim Kardashian en Marilyn Monroe gebruik(t)en deze trucs voor een zwoele oogopslag.

Wil je het thuis ook proberen? Bekijk dan snel de onderstaande video en leer hoe ook jij de prachtige look kan creëren.

Bron: Marie Claire.com

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Beautytruc, Sophia Loren, Valse wimpers.