Charlotte Stoffels
Zo magisch mooi zijn haar beelden, zo tragisch hard is de realiteit. Charlotte Stoffels is fotografe en moeder van 3 kinderen waarvan de middelste dochter Cosette lijdt aan zware allergieën. Na een lange zoektocht werd duidelijk dat het verdelgingsmiddel Round Up en meer bepaald glyfosaat verantwoordelijk is voor de verschrikkelijke symptomen. Deze uiterst schadelijke stof voor de gezondheid wordt nog steeds in België her en der gebruikt om gewassen te besproeien.
Charlotte voert een strijd op haar social om personen te informeren rond glyfosaat en wil het product zo snel mogelijk uit te handel laten halen.
Wil je Charlotte helpen, heb je informatie die een verschil kan maken of ben je zelf iemand die lijdt onder deze chemische troep, check dan Coco’s verhaal op Instagram.
Milly Bhaskara
Dit bericht bekijken op Instagram
« Gossip magazines are harmful to the celebs they exploit + the women they say aren’t good enough »
« Boycott this trash! Gossip-fllled, lie-filled, low self-esteem filled, exploitative, harmful, preys on the vulnerable»
Het zijn maar enkele van de berichten die Milly Bhaskara uit Hull, England verspreidde in krantenkiosken. Haar guerilla-actie ging uiteindelijk de wereld rond en kreeg veel reacties. Ook andere mensen deelden hun ongenoegen over hoe vrouwen in roddelbladen continu aangevallen worden op hun gewicht, uiterlijk, mentale toestand, etc…
Een strijd tegen de toxiciteit verspreid in de media, I’m in.
Marie Haspeslagh
Het zien van een VRT-reportage waarbij een jonge Parijse econoom een opmerkelijk project lanceerde in zijn thuisstad om minderbedeelden te helpen, deed Marie Haspeslagh’s kriebel voor sociaal ondernemerschap en lokaal engagement omslaan in een concreet plan; vzw Enchanté.
Een netwerk van hartelijke handelaars en burgers die gratis kleine diensten aanbieden aan wie hier om welke reden dan ook nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, een haarknipbeurt of een plek om even uit te rusten, het kan allemaal.
Handelaars stellen hun zaak open voor tal van eenvoudige gratis diensten die ze zelf kiezen (opwarmen van een maaltijd, opladen van een gsm, bijhouden van een rugzak, etc.. ) en ze rekenen op de steun van sympathieke burgers die een ‘uitgestelde’ koffie of iets anders trakteren voor mensen die dit niet zelf kunnen betalen.
Dit prachtige initiatief loopt al sinds 2017 in Gent, Leuven, Roeselare en Sint Truiden. Bekijk de stadsplannen hier, schenk een kleinigheid in één van de zaken en ben je zelf een handelaar die zich wil scharen achter vzw enchanté, neem dan contact met hen op.
Sabine Peeters
Make-up artiste Sabine Peeters neemt geen blad voor de mond op social en verzet zich tegen de ziekelijke schoonheidsidealen die gepromoot worden in de media. Ze kampte zelf jarenlang met eetstoornissen en een laag zelfbeeld en door zwom heel wat watertjes om tot het punt te komen waar ze nu staat, zelfliefde.
Dit bericht bekijken op Instagram
‘Lief voor mijn Lijf’ is de titel van haar tweede boek waarbij ze spreekt met verschillende professionals om de problemen rond body image in kaart te brengen en gaat ze samen met hen op zoek naar oplossingen.
Een inspirerende vrouw om te volgen op social en te lezen in haar rubrieken & boek!
Jonathan Lancaster
‘A lad from West Yorkshire spreading a little bit of love to the world’.
Jonathan Lancaster lijdt aan Treacher Collins Syndrome (TCS) een zeldzame genetische afwijking die zich uit in een onderontwikkeling van de gelaatsbeenderen en oor- & oogafwijkingen.
Dit bericht bekijken op Instagram
Buiten de fysieke kenmerken in het gelaat, gaat Treacher Collins gepaard met een normale intelligentie en levensverwachting. Hij maakt het zijn missie om zoveel mogelijk kinderen met deze aandoening te ontmoeten en ze te tonen dat ze niet alleen zijn en niet minder recht hebben op het realiseren van hun dromen.
Zijn posts zijn een dagelijkse reminder dat anders zijn net een verrijking is voor de wereld en we lief moeten zijn voor elkaar. In 2016 wijdde de BBC een reportage aan Jonathan en de zoektocht naar zichzelf en zijn biologische ouders.