De beste producten om je wenkbrauwen in de plooi te krijgen
© Getty Images

De beste producten om je wenkbrauwen in de plooi te krijgen

Door Belen Ucros, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Ook deze zomer staan je wenkbrauwen in het middelpunt van de belangstelling. Een mooi gevormde boog geeft je gezicht direct meer karakter. Zin om over te gaan tot actie? Met deze producten creëer je zelf prachtige wenkbrauwen zoals die van Cara Delevingne. Mis zeker ook ons juninummer niet, want daarin vertellen we nog veel meer over wenkbrauwen!

Great Brows palette van MAC Cosmetics

wenkbrauwen

MAC

Dit handige palette bevat alles om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Met de kleine schuine borstel kan je een van de twee matte tinten (of een combinatie van beide) aanbrengen voor meer opvulling. De romige highlighter, die je net onder de wenkbrauwboog aanbrengt, zorgt voor nog meer definitie van je blik. Met de andere make-upkwast krijg je weerbarstige haren terug in de plooi.

Great Brows palette van MAC Cosmetics. Verkrijgbaar in vier tinten: fling, cork, taupe en tapered, €34, www.maccosmetics.be.

/

Brow Sculpt van MAC Cosmetics

wenkbrauwen

MAC

Het Brow Sculpt wenkbrauwpotlood is ideaal om wenkbrauwharen bij te tekenen. Het potlood geeft een natuurlijke en matte afwerking, en is bovendien water- en zweetbestendig. Dankzij de fijne punt kan je met chirurgische precisie je wenkbrauwen bijtekenen. Wanneer je het potlood horizontaler houdt, kan je snel de wenkbrauwen bijkleuren. De kleine borstel op het potlood is ook handig om bij de hand te hebben.

Brow Sculpt, Great Brows, van MAC Cosmetics. Bestaat in acht tinten: omega, cork, fling, taupe, brun, lingering, spiked, stud, €19 , www.maccosmetics.be.

/

Brow Artist Sculpt van L’Oréal Paris

wenkbrauwen

L’Oréal Paris

Met de punt van deze twee-in-één mascara teken je de wenkbrauwboog bij, terwijl je dankzij een poedervormig pigment op de borstel de wenkbrauwen opvult voor een intensere blik.

Brow Artist Sculpt van L’Oréal Paris. Verkrijgbaar in twee tinten: brunette en dark brunette, € 12,99.

/

Brow This Way met arganolie van Rimmel

wenkbrauwen

Rimmel

Deze fixerende wenkbrauwgel heeft een formule op basis van arganolie. De olie maakt de wenkbrauwen zachter en verzorgt ze. Dankzij de ergonomische mascaraborstel kan je nauwkeurig de lijnen van je wenkbrauwen definiëren voor een natuurlijk resultaat dat de hele dag mooi blijft.

Fixerende gel Brow This Way met arganolie van Rimmel. Beschikbaar in drie tinten: blond, mid brown, dark brown, € 7,99.

/

Brow Drama Pommade potlood van Maybelline

wenkbrauwen

Maybelline

Dit waxpotlood is geschikt voor iedereen die wat onhandig is of gewoon weinig tijd in de badkamer wil spenderen. Dankzij het intense pigment en de romige textuur geeft hij je mooie wenkbrauwen in een handomdraai.

Brow Drama Pommade potlood van Maybelline. Verkrijgbaar in drie tinten: dark blonde, medium brown en dark brown, € 8,99.

/

Wenkbrauwgel van Chanel

wenkbrauwen

Chanel

Deze fixerende gel van Chanel houdt je wenkbrauwen de hele dag lang in de plooi. De gel met vezels brengt de wenkbrauwen in vorm, zonder dat ze hard gaan aanvoelen. De fijne borstel is perfect om nauwkeurig te werken. Voor het beste resultaat teken je best eerst je wenkbrauwen bij met een potlood, waarna je deze gel kan aanbrengen.

Wenkbrauwgel van Chanel. Te koop in drie tinten: transparant, blond en bruin, €34, www.chanel.com.

/

Wunderbrow van Wunder2

wenkbrauwen

Wunderbrow

Wunderbrow bevat Hair Fiber Complex waardoor de gel leegtes opvult, witte haren kleurt en de wenkbrauwboog meer definitie geeft. Dankzij de Permafix-technologie belooft het product dagenlang perfecte wenkbrauwen.

Wunderbrow van Wunder2. Beschikbaar in vijf tinten: blonde, black/brown, auburn, brunette et jet black, € 29,95, www.cosmeticary.be.

/

Brow Shake Filling van Rimmel

wenkbrauwen

Rimmel

Dit poeder van Rimmel is ideaal om kale zones in je wenkbrauwen op te vullen en definieert de wenkbrauwboog. Werk in laagjes om het perfecte en meest natuurlijke resultaat te bekomen. Je kan het poeder ook gebruiken als eyeliner voor een nog intensere blik.

Brow Shake Filling van Rimmel. Te koop in drie tinten: blonde, medium brown en dark brown, € 7,99.

/

525 Set Sourcils Parfaits van Maria Galland

wenkbrauwen

Maria Galland

Met deze handige kit krijg je een intensere blik in slechts een paar stappen. Met de schuine kwast kan je het matte poeder zowel droog als nat aanbrengen. De twee tinten, blond en bruin, kunnen zowel apart als samen worden aangebracht voor de perfecte kleurnuance. Voor een liftend effect breng je de highlighter net onder je wenkbrauwboog aan. Je kan het poeder ook gebruiken als oogschaduw.

525 Set Sourcils Parfaits, Maria Galland, €35, www.maria-galland.be.

Clear Brow Gel van Anastasia

wenkbrauwen

Anastasia

Anastasia is het cultmerk dat vaak gebruikt wordt om de perfecte Instagram brow te creëren. Gebruik de gel alleen of in combinatie met het Brow Powder Duo of een wenkbrauwpotlood.

Clear Brow Gel van Anastasia Beverly Hills, € 28,90 bij Planet Parfum.

/

Lipocils Platinium van Talika

wenkbrauwen

Talika

Het laatste product in ons rijtje zorgt niet voor onmiddellijk resultaat, maar het is een behandeling voor zachte en volle wenkbrauwen. Het dubbele serum activeert de groeicyclus van de haren om die te maximaliseren. Het product bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen synthetische derivaten of prostaglandinen. Na 14 dagen zie je al resultaat: meer haren, meer volume en een beter pigmentatie. Je brengt het serum elke avond aan met een borstel. Het wekt de haren in rustfase en verhoogt het aantal haren voor vollere wenkbrauwen.

Lipocils Platinium van Talika, €89. Verkrijgbaar bij de apotheek. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Anastasia Beverly Hills, Chanel, Mac, Producten, Wenkbrauwen, Wenkbrauwen bijtekenen.