Onze favoriete producten en tips voor perfecte wenkbrauwen
© Imaxtree

Onze favoriete producten en tips voor perfecte wenkbrauwen

Door Belen Ucros en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het accentueren van je wenkbrauwen is niet langer een statement, tegenwoordig is het echt vakmanschap! Goed verzorgde en dikke wenkbrauwen geven meteen extra persoonlijkheid aan je gezicht. Dit zijn onze favoriete hulpmiddelen en producten om je wenkbrauwen perfect in vorm te brengen.

Te kort, te recht, te licht van kleur… als je wenkbrauwen niet perfect zijn, kan je gezicht er volledig anders uitzien. Doe zelf de test: teken een gezicht op een blad papier en geef het gezicht telkens verschillende vormen van wenkbrauwen. Je zal zien dat de vorm van wenkbrauwen veel meer expressie geeft aan je gezicht dan je ogen of je mond.

Mensen met te fijne of te ronde wenkbrauwen worden door andere mensen sneller als te wispelturig en besluiteloos bestempeld. En dat is nu niet wat we niet willen. Nee, wij (en jij vermoedelijk ook) willen ons echt laten gelden en indruk maken. En daar kan een opvallende statement brow bij helpen.

De gulden snede van de wenkbrauw

Maar wat is nu dé ideale vorm van wenkbrauw, aangezien iedereen een andere vorm van gezicht heeft? In het algemeen worden make-upartiesten geïnspireerd door de gulden snede van Leonardo Da Vinci. Zo ook Anastasia Soare, de oprichtster van Anastasia Beverly Hills. Net als Da Vinci is zij ervan overtuigd dat ons oog geconditioneerd is om de verhoudingen te detecteren en te assimileren tot schoonheid.

Het idee is om een denkbeeldige driehoek te vormen tussen de basis van je neus en je wenkbrauwen. De bovenkant van de driehoek wordt bepaald door een lijn van de punt van je neus door het midden van je pupil. Anastasia Soare ontwikkelde speciale stencils om jouw ideale wenkbrauwvorm te bepalen. Je hoeft ze enkel aan te brengen en daarna kan je ze gewoon bijtekenen met make-up. Eenvoudiger kan bijna niet!

Wenkbrauwen aan de top

Soms voldoen je natuurlijke wenkbrauwen niet aan je verwachtingen. De kleur kan te licht zijn (zeker bij blondines) of er kunnen hier en daar wat witte haren of kale plekken opduiken. Het kan ook gebeuren dat je in het verleden te vaak met een pincet aan de slag bent geweest. Als ze te hardhandig zijn uitgetrokken, groeien de haren soms niet terug. Net zoals bij het haar op ons hoofd is ook de levenscyclus van wenkbrauwharen beperkt (en zelfs nog korter!). Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat producten die onze wenkbrauwen in één slag mooier kunnen maken.

Ontdek hieronder onze favorieten, getest en goedgekeurd door de redactie.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Anastasia Beverly Hills, Makeup for ever, Wenkbrauwen.