7 vragen aan wenkbrauwpro Jared Bailey
©

7 vragen aan wenkbrauwpro Jared Bailey

Leestijd: 4 min

Benefit lanceert in juli een volledig nieuwe wenkbrauwlijn met alles wat je nodig hebt voor mooi gedefinieerde wenkbrauwen, van een verzorgende primer tot een gekleurde gelcrème. Wij vroegen Jared Bailey, International Spokesperson & Global Brow Artist voor Benefit Cosmetics, vijftien minuten lang het hemd, of zijn het in dit geval de wenkbrauwen?, van het lijf. 

Wenkbrauwen kennen al een paar seizoenen een revival. Waarom zijn ze weer zo hot?

“In de mode- en beautywereld zijn wenkbrauwen het beste accessoire voor je gezicht geworden. Ze brengen je ogen in balans en zorgen voor een focuspunt in je gezicht. De laatste jaren begonnen bloggers en magazines op wenkbrauwen te focussen, gewone vrouwen zagen dat en wilden ook hun wenkbrauwen in de verf zetten.”

Volgens jou gaan wenkbrauwproducten groter worden dan mascara.

“Absoluut! Hoeveel dingen kan je met je wimpers doen? Niet veel, right, buiten ze aanzetten met mascara? Maar je kan wél een miljoen dingen doen met je wenkbrauwen. Ze kunnen je look echt transformeren. Ik verwacht een boom in wenkbrauwproducten. Nagellak en haarproducten hebben hun revival al gehad. Onze grootmoeders deden hun haar niet zelf, maar gingen elke week naar het kapsalon om warme rollers te laten zetten. Tot er producten en tools op de markt kwamen waarmee je thuis je haar kon doen. Mijn moeder ging naar het nagelsalon voor een manicure, tegenwoordig zijn er zoveel producten om jezelf een manicure te geven: nagellak, valse nagels, nail art-stickers… En nu is het dus tijd voor wenkbrauwen. Vrouwen brengen niet zelf hun wenkbrauwen in vorm, maar laten dat in het salon doen. Maar tot nu toe bestonden er geen producten die je kan gebruiken om je wenkbrauwen tiptop te houden tussen twee beurten in. Tot deze collectie uitkwam.”

Wat is de perfecte vorm voor je wenkbrauwen?

“Ik wenste dat er één uitsteekvormpje bestond dat bij iedereen past, maar zo werkt het jammer genoeg niet.Dé perfecte vorm bestaat nu eenmaal niet. Maar je kan je wenkbrauwen wel laten shapen in de juiste vorm voor jouw gezicht. Die kan zoveel veranderen. Wenkbrauwen brengen je ogen in balans en je gezicht in proportie. Ze kunnen je gezicht zelfs contouren. Een goed vormgegeven wenkbrauw kan een rond gezicht er smaller en ovaler doen uitzien en een heel smal gezicht ovaler maken. Er zijn drie sleutelelementen om de beste wenkbrauw voor jou te vinden: het juiste begin van je wenkbrauw, de juiste arch (de boog, of het hoogste punt van je wenkbrauw) en het juiste einde. Die punten kan je zelf bepalen met behulp van een wenkbrauwpotlood. Hou dat recht omhoog van je neusvleugel naar je wenkbrauw. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, hoort je wenkbrauw te beginnen. Dat punt contourt je neus. Hoe dichter de beginpunten van je wenkbrauwen bij elkaar liggen, hoe smaller je neus lijkt. De arch, het hoogste punt van je wenkbrauw, ligt op de lijn die van je neusvleugel over het midden van je iris naar je wenkbrauw loopt. Kleur je wenkbrauwen van het begin tot dat punt in met potlood en je lift je blik. Zoveel goedkoper dan botox! Leg je potlood dan van je neusvleugel langs je buitenste ooghoek naar je wenkbrauw. Op dat punt hoort je wenkbrauw te eindigen.”

Wat is de ergste wenkbrauwfout die je kan maken?

“Overepileren. Het vraagt zoveel tijd en inspanning om je wenkbrauwen opnieuw te laten vol groeien en in de tussentijd in vorm te houden. Je wenkbrauwen in vorm brengen is geen doe-het-zelfproject! Die voorgevormde sjablonen die je op de markt vindt passen echt niet bij je gezicht. De enige wenkbrauwvorm die bij je gezicht past is jouw unieke vorm. Laat je wenkbrauwen daarom in het salon of in één van onze Benefit Brow Bars vorm geven en style ze tussen twee afspraken in met de juiste producten die de vorm gaan benadrukken.”

Benefit Brow Collection

De Benefit Brow Collection.

Wat is je favoriete product uit de collectie?

“Mijn persoonlijke favoriet is het Precisely, My Brow Pencil omdat je met dat potlood moeiteloos een luchtige wenkbrauw kan tekenen die iets meer definitie en structuur heeft dan wanneer je ze niet intekent. Ik hou van dat natuurlijke effect en vindt het een goed product voor een moderne wenkbrauw. Bij andere mensen gebruik ik erg graag ka-BROW!: die gelcrème geeft vorm en definitie aan élke soort wenkbrauw, van een heel lichte, luchtige tot een dramatisch exemplaar. De crèmeformule blijft bovendien 24 uur zitten en het pigment is fantastisch. Dit is het perfecte product voor een date. Als die héél goed verloopt, heb je de volgende ochtend nog steeds perfecte wenkbrauwen. (lacht)”

Jullie hebben zowel warme als koele kleuren in de collectie. Ons hebben ze altijd verteld dat je voor wenkbrauwen een koude tint moet gebruiken. Hoe kies je nu de juiste kleur? 

“Als je een erg natuurlijk effect wil, kies je een tint die zo dicht mogelijk bij je haarkleur ligt. Mag het wat dramatischer, dan ga je één à twee tinten donkerder of lichter. Maar die koude tint-regel klopt niet. Stel dat je een warme, diepe haarkleur hebt. Dan kan een koele, donkere wenkbrauw een tikje coocoo, wat gek, staan. Een warme tint op je wenkbrauwen staat dan net heel natuurlijk. Terwijl een koude kleur alle aandacht naar zich gaat trekken. Als je dat wil, geen probleem! We willen vrouwen opties geven. Daarom stopten we lichte, medium en donkere tinten in warme en koude versies in de lijn. Die lieten we overal ter wereld testen. Van San Francisco tot Shangai.”

Welke bekende wenkbrauwen zou je graag opmaken?

“Buiten die van mezelf? (lacht) Die van Audrey Hepburn. Breakfast at Tiffany’s is de enige film die ik gezien heb waarin je een vrouw haar wenkbrauwen ziet opmaken. Konden we allemaal maar half zo classy zijn als Audrey. Zij was een prachtige vrouw. Het is moeilijk om er nu een celebrity uit te halen die geweldige wenkbrauwen heeft omdat iedereen tegenwoordig een Glam Squad heeft die daarvoor zorgt. Maar onder de levenden zou ik graag Taylor Swift een wenkbrauwtransformatie geven. Ze is zo’n knap meisje met erg mooi gelaatstrekken. Maar haar wenkbrauwen zijn erg licht en blond en missen wat definitie. Ik zou het Precisely, My Brow Pencil gebruiken om haar wenkbrauwen aan te zetten en kleur te geven en zo meer de focus op haar ogen te leggen. Zonder gekleurde wenkbrauwen trekt je neus alle aandacht en niet je blik. En niemand zegt ooit: oh, wat vind ik mijn neus mooi.”

De Brow Collection van Benefit is verkrijgbaar vanaf juli bij Galeria Inno. Tussen € 24 en € 35.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Benefit, Jared Bailey, Make-up, Wenkbrauwen.