Welke blondines hebben baat bij zilvershampoo?
© Getty Images & Instagram

Welke blondines hebben baat bij zilvershampoo?

Leestijd: 1 min

In de nineties waren blondines allen platinablond, maar die gele, oranje schijn moet tegenwoordig plaats maken voor een koele, zilveren gloed. 

Er bestaan twee scholen binnen de blondines. Je hebt de warme en koude blondines. En dat heeft niets met hun persoonlijkheid te maken, want beiden hebben even veel fun. Nu, sinds enige jaren is het al cool wat de klok slaat, ook wat haarkleur betreft. 

Voor oudjes

En dat zal de zilvershampoo geweten hebben. De omzet van deze “anti yellow”-haarzeep is sinds 2005 verdùbbeld. Misschien zit de vergrijzing daar voor iets tussen – zilvershampoo is eigenlijk  bedoeld voor oudjes met grijze haren maar deze nieuwe haartrend heeft er ook een groot aandeel in. 

https://www.instagram.com/p/BbqcwgvjlF-/?taken-by=figtny

Purple rain

Een zilvershampoo is donkerpaars van kleur door zijn blauwe, paarse pigmenten. Dankzij deze ingrediënten slaagt de shampoo erin om de warme tinten uit iemands lokken te neutraliseren. Paars en geel staan namelijk tegenover elkaar in het kleurspectrum dus het éne sluit het andere uit. Het effect van een violet shampoo is maar tijdelijk, en zijn werking hangt af van de frequentie van je gebruik. Aangeraden wordt om om de 3 haarbeurten een zilvershampoo te gebruiken. Wie écht grijs haar heeft, mag natuurlijk dagelijks een paars wasje houden. Bovendien is deze reflexshampoo niet per se ongezonder dan een gewone, maar toch is het aangewezen om eentje zonder sulfaten te kiezen.

En het zilver gaat naar…

Conclusie

  • Ben jij een warme blondine die lak heeft aan haar gele schijn maar geen al te drastische stappen wil overwegen?
  • Ben je een niet zo naturelle blondine met highlights die graag haar koele toon wil behouden?
  • Heb jij grijze lokken die je graag meer glans wil geven?

Zilvershampoo, it is.

https://www.instagram.com/p/BhjZeuYhy1F/?taken-by=figtny

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Haar.