Weet wat je smeert: wat doet niacinamide voor je huid?
© Imaxtree + MC.

Weet wat je smeert: wat doet niacinamide voor je huid?

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Niacinamide is al door heel wat beautykenners uitgeroepen tot hét skincare product van 2020. Het ingrediënt zou immers alles kunnen en geschikt zijn voor alle huidtypen. Enkele FAQs over het veelzijdige wondermiddel van Marie Claire's nieuwe beautyredactrice Kim De Craene. 

Wat is niacinamide?

Niacinamide is ook gekend als vitamine B3 die vooral in vis, gevogelte, granen en bepaalde groenten te vinden is. Deze essentiële vitamine laat ons spijsverteringsstelsel en zenuwstelsel goed functioneren. De synthetische vorm van het ingrediënt wordt vaak in serums en moisturizers gebruikt.

Wat doet niacinamide voor de huid?

Niacinamide is een multifunctionele mooimaker. Het vermindert en verkleint zichtbaar vergrote poriën, verzacht fijne lijntjes en rimpels, zorgt voor een egale huid, laat een doffe huid weer stralen, versterkt de natuurlijke huidbarrière, kan pigmentvlekken verminderen en werkt kalmerend. Niacinamide heeft ook een ontstekingsremmende werking die acne, rosacea en rode plekken vermindert. Ook werkt de vitamine optimaal tegen schade door de zon. We schreven het al in de inleiding: niacinamide kan werkelijk alles.

Hoe gebruik je het?

Je vindt het ingrediënt in verschillende types huidverzorging, van moisturizers en serums tot shampoos en zelfs voetcrèmes. Niacinamide is een mild, makkelijk bruikbaar en over het algemeen goed te verdragen ingrediënt. Kies voor goed geformuleerde huidverzorgingsproducten die zowel niacinamide bevatten als andere ingrediënten die goed zijn voor de huid, zoals antioxidanten en voedende en huidherstellende ingrediënten. De kans op roodheid of irritatie bestaat uiteraard altijd. Herbekijk in dit geval je beautyroutine en gebruik het product om de twee dagen in plaats van iedere dag.

Shop onze 12 favoriete producten met niacinamide in:

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Beauty, Skincare.