Watches to watch: de mooiste horloges om te wennen aan zomertijd
©

Watches to watch: de mooiste horloges om te wennen aan zomertijd

Door Sophie Demanet  & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Al bekomen van dat uurtje minder slaap? Wij niet! Maar wist je dat het de laatste keer is dat we de klok een uurtje terugdraaiden?  De Europese Commissie heeft namelijk eindelijk beslist het zomeruur af te schaffen. Nu moeten ze alleen nog beslissen welke van beide tijden ze behouden.

In afwachting onthouden we vooral dat er nog steeds een stijlvollere manier bestaat om de tijd af te lezen dan je smartphone. We hebben het uiteraard over het horloge. Als tijdloos modeaccessoire en op zichzelf staand juweel, kan een horloge echt elke outfit compleet maken. Marie Claire selecteerde de leukste exemplaren om in stijl de overgang naar zomertijd te maken!

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/50-tinten-beige-25-stuks-in-de-trendkleur-van-de-zomer/

/

Een quartz, mechanisch of geconnecteerd horloge?

Het horloge is ondertussen een eeuwenoud accessoire dat door de jaren heen sterk is geëvolueerd. Je vindt vandaag bijgevolg horloges in verschillende vormen. Uiteraard kan je op elk exemplaar het uur aflezen, maar daarnaast zijn er heel wat verschillen.

  • Het handmatige mechanische horloge: dit horloge zonder batterij moet je zelf handmatig gaan instellen en regelmatig bijwerken. Het is echter wel heel stevig en heeft een zekere vintage charme.
  • Het quartz horloge werkt op een batterij die soms vervangen moet worden, of op zonne-energie, afhankelijk van het type.
  • Het hybride horloge: een hybride heeft een traditionele wijzerplaat, maar je kan het ook verbinden met je smartphone via Bluetooth.
  • De smartwatch: een smartwatch heeft verschillende functies bovenop het uur. Zo kan het bijvoorbeeld je hartslag meten of kan je er muziek op beluisteren.

Lees ook: Met deze smartwatches maak je elke techliefhebber dolgelukkig

/

3 criteria: maat, vorm en ontwerp

De algemene regel stelt dat je bij een smalle pols kiest voor een kleine wijzerplaat en een smal of medium riem. Mensen met een bredere pols kiezen dan weer best voor een grotere wijzerplaat en een niet te fijne armband. Toch moet je je zeker niet altijd laten tegenhouden door deze regels, zeker niet wanneer je je ogen hebt laten vallen op een bijzonder exemplaar!

Voor de vorm kies je best iets dat bij jouw persoonlijkheid past. Rechthoekige en vierkante horloges zijn dit seizoen opnieuw helemaal in!

Bij het ontwerp denk je best goed na over je kledingstijl. Als je het horloge dagelijks wil dragen, kies je best hetzelfde materiaal als bij de accessoires die je meestal draagt. Niets belet je om een luxe horloge te dragen bij gelegenheden of om een simpele outfit op te fleuren, maar zorg ervoor dat het niet te veel bling bling wordt. Geef bij een horloge de voorkeur aan elegantie en eenvoud!

/

Onze selectie voor elk budget

Meer lezen? 15 zomerse designer accessoires die doen dromenCrush of the day: de Wish collectie van PandoraTrending: het vierkante horloge.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Horloges, Smartwatches, Zomertijd.