3 vragen aan Taraji P. Henson, het nieuwe gezicht van M.A.C’s Viva Glam
© M.A.C

3 vragen aan Taraji P. Henson, het nieuwe gezicht van M.A.C’s Viva Glam

Leestijd: 1 min

Na (o.a.) Miley Cyrus, Ariana Grande en Lady Gaga is nu Taraji P. Henson het gezicht van de M.A.C VIVA GLAM campagne tegen hiv/aids. De Empire actrice, die trouwens de komende weken ook de cover siert van het oktobernummer van de Amerikaanse Marie Claire, zette haar schouders mee onder het project en creëerde een lipglass en een lipstick waarvan de opbrengst integraal naar het M.A.C Aids Fund gaat. 

Wat was de inspiratie achter de look en de kleuren? 

Taraji P. Henson: “De inspiratie kwam van de funk en de mode van de jaren ’70. Maar ik heb wel geopteerd voor meer natuurlijke tinten, want we wilden producten die elke huidtint flatteren.”

De nieuwe lipstick en lipglass zijn erg verschillend van hun voorgangers. Vanwaar die keuze?

“Ik ben een vrouw die graag experimenteert met make-up. Ook van look veranderen, doe ik regelmatig. Momenteel voel ik me vooral aangetrokken tot de zachtere tinten uit het kleurenpalet, dus dat zijn degene die je nu terugziet in de capsulecollectie.”

3. Je draagt je lippenstift met trots en praat ook vol zelfvertrouwen in het openbaar over een ziekte als aids. Zijn beide voor jou complementair?

“Ik ben iemand die stevig met beide benen op de grond staat en er rotsvast van overtuigd is dat goede dingen kunnen gebeuren zolang we blijven proberen om ze te verwezenlijken. Ik draag mijn VIVA GLAM lipstick en lipglass dan ook met trots, want ik ben ervan overtuigd dat M.A.C zich zal blijven inzetten om mensen te informeren over deze ziekte en te ondersteunen waar mogelijk. Ik ben al jaren een fan van VIVA GLAM en zal dat ook altijd blijven. Er zijn al veel goede dingen verwezenlijkt sinds de start van het project in 1994, maar het werk is nog lang niet gedaan.”

Viva Glam

De VIVA GLAM Taraji P. Henson lipstick en lipglass zijn te koop in de M.A.C winkels en op www.maccosmetics.be.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Aids, Lipglass, Lippenstift, Mac, Taraji P. Henson, Viva Glam.