Virginie Viard stapt op als creatief directeur van Chanel
© Getty Images

Virginie Viard stapt op als creatief directeur van Chanel

Leestijd: 1 min

Na 30 jaar bij Chanel, waarvan vijf jaar als creatief directeur, stapt Virginie Viard op bij het Franse modehuis. Wie haar gaat opvolgen is de grote vraag.

/

Virginie Viard, creatief directeur van Chanel gedurende de afgelopen vijf jaar, treedt af. Viard was de derde creatief directeur van Chanel sinds de oprichting in 1910, na Karl Lagerfeld en Coco Chanel zelf.

Viard trad in 2019 aan als creatief directeur van Chanel, na het overlijden van haar voorganger Karl Lagerfeld. Ze was geen onbekende binnen het modehuis. Ze werkte er al dertig jaar en stond bekend als Lagerfelds meest nauwe vertrouweling. Lagerfeld noemde haar zijn rechterhand én zijn linkerhand.

Speels en pragmatisch

In haar vijf jaar als creatief directeur van Chanel werkte Viard aan het voortzetten van Lagerfelds nalatenschap voor het huis. Tegelijkertijd sprak ze een nieuwe generatie klanten aan met haar eigen speelse en pragmatische invloeden.

Getty Images

“Chanel bevestigt het vertrek van Virginie Viard na een vruchtbare samenwerking van vijf jaar als artistiek directeur van modecollecties. In deze periode heeft ze de codes van het huis vernieuwd, met respect voor het creatieve erfgoed van Chanel, en bijna dertig jaar binnen het huis,” aldus Chanel in een verklaring.

Waarom Viard haar taken neerlegt, is tot dusver niet duidelijk. Ook wie in haar voetsporen zal treden, blijft vooralsnog onbekend. Geruchten over Viards potentiële opvolgers doen al de ronde. De naam die hierbij het meest wordt genoemd, is Hedi Slimane, voormalig artistiek directeur van Yves Saint Laurent en momenteel creatief hoofd van Celine.

Lees ook:Dior reist naar Schotland voor zijn Cruise-collectie

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Chanel.