Virgil Abloh wakkert hype verder aan met IKEA collectie
© IMaxTree (l.) & Ikea (r.)

Virgil Abloh wakkert hype verder aan met IKEA collectie

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Virgil Abloh is veruit de populairste designer van het moment. Hij is de oprichter van het luxueuze streetwear label Off-White, de artistiek directeur van de herencollecties van Louis Vuitton én DJ. Momenteel zorgt hij voor een stijging van de verkoopcijfers van Ikea door een exclusieve collectie voor het merk te ontwerpen.

Een man van vele talenten

Voor wie nog niet van deze man gehoord heeft, een kleine introductie. Hij ontmoette Kanye West in 2002, en is weldra lid van zijn creatief team. Hij heeft een diploma architectuur op zak en in 2012 richtte hij Pyrex Vision op. Dit was zijn eerste luxueuze streetwear merk, dat snel werd opgevolgd door het populaire Off-White. Dit jaar werd hij ook creatief directeur bij Louis Vuitton. Kortom, hij omschrijft zichzelf als een creatief iemand die geen labels opgekleefd wil krijgen.

De Markerad-collectie

Vorig jaar werd een samenwerking met Ikea aangekondigd, die sindsdien in mysterie gehuld is. Op een livestream in mei na, werd er amper informatie gelost over de collectie. Deze zal pas in de winkels liggen in 2019. Het verbaasde ons dan ook dat Virgil Abloh en Ikea toch al enkele limited edition tapijten voorstelden tijdens Paris Fashion Week. “We konden gewoon niet wachten”, klonk het. Er is kennelijk al heel wat belangstelling voor de komende collectie.

Speelse ontwerpen

Virgil Abloh vertrekt graag van een basismateriaal en transformeert dit vervolgens tot een speels en eigenzinnig ontwerp. Zo bestaat één van de tapijten uit een kasticket van Ikea zelf. De andere tapijten bevatten boodschappen zoals “wet grass” “blue” en “keep off”, een verwijzing naar zijn ontwerpen voor Off-White, waar ook vaak een beschrijving op de kledingstukken prijkt. Abloh heeft overigens nog andere interieurstukken ontworpen; zoals kussens, tafels, stoelen, een deurstop, een klok enzovoort.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FASHbulous.com แฟชบูลัช (@fashbulousdotcom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door pipt.com (@pipt) op

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AD Germany (@ad_germany) op

De bekende blauwe Frakta tas van Ikea werd omgebouwd tot een beige versie. Hier staat “sculpture” op te lezen, een ironische verwijzing naar de tassen van Off-White, die ietsje duurder zijn dan de Ikea tas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tricia de Leon Pancho (@tricia.deleonp) op

 

Benieuwd naar waarom koppels altijd ruzie maken in Ikea? Lees het hier!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ikea, Mode, Ontwerpers, Virgil abloh.