5 tips om je haar opnieuw in topvorm te krijgen na de zomer
© Shutterstock

5 tips om je haar opnieuw in topvorm te krijgen na de zomer

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De zomermaanden zijn leuk voor al wie houdt van een mooi bruin tintje, maar ze zijn niet altijd zo lief voor je haar. Veel zon, zeewater en wind kunnen je lokken beschadigen. Na de vakantie is het dan ook een goed idee om je haar even wat extra aandacht en verzorging te geven. Met deze 5 tips krijg je je lokken snel terug in topvorm.

Zonlicht is fijn. Je wordt er blij van, je maakt meer vitamine D aan, je huid kleurt er (mits de juiste bescherming) mooi bruin van, cocktails drinken op het terras om 10u ’s avonds kan zonder een extra jas te voorzien; kortom, in de zomer is het leven altijd net dat kleine beetje leuker. Je haar, daarentegen, wordt er minder blij van. Zonlicht verzwakt namelijk de natuurlijke beschermlaag van je haar. Ook zout en chloor zorgen ervoor dat je prachtige lokken in een mum van tijd veranderen in een lelijke bos stro.

Maar niet getreurd: voor alle problemen bestaat een oplossing! Ook je haar kan je terug in topvorm krijgen na de zomermaanden. Om je daarbij een handje te helpen, geven we je alvast onze 5 tips & tricks mee voor happy hair.

/

1. Maak een afspraak bij je kapper voor een knipbeurt

Zijn je punten na je reis volledig gespleten? Boek dan zo snel mogelijk een afspraak bij je favoriete kapper. Gespleten punten vallen nu eenmaal niet te herstellen, dus je wil die liefst zo snel mogelijk afgeknipt zien. Gespleten haar gaat enkel verder splitsen, waardoor je steeds meer van je lange lokken zal moeten afknippen. Tijdig ingrijpen, is dus de boodschap.

haar herstellen zomer

Shutterstock

/

2. Gebruik een haarmasker

Droog haar is het allergrootste probleem na de zomermaanden. Lokken die eruitzien als stro zijn niet mooi en zien er ook ongezond uit. Het is een probleem dat je bestt zo snel mogelijk aanpakt, want droge lokken herstellen niet uit zichzelf. Om je haren te herstellen, gebruik je best twee keer per week een intens voedend masker. Een haarmasker werkt het best op warm haar. Warm je haar dus na het wassen eerst even op met een föhn en breng daarna het masker aan en laat het tien minuten inwerken.

haar herstellen zomer

Shutterstock

/

3. Verzorg je punten

Zelfs na een knipbeurt is het vooral belangrijk om je lengtes en punten te verzorgen. De punten van je haar zijn het kwetsbaarst. Breng daarom altijd een conditioner aan op de punten van je haar en niet op je hoofdhuid. Spoel shampoo en conditioner ook altijd met fris water af. Koud water sluit de haarschubben af, waardoor je haar meer gaat glanzen.

haar herstellen zomer

Shutterstock

/

4. Maak korte metten met dof haar

Ziet je haar er droog en futloos uit? Kies dan voor een olie om je haar opnieuw te laten glanzen. Glanzend haar ziet er meteen veel gezonder uit en laat je helemaal stralen. Slechts enkele druppels van een verzorgende olie op de punten van je haar is voldoende om je haar nieuw leven in te blazen. Breng de olie niet aan op de wortels, want dan ziet je haar er snel vet uit.

haar verzorgen herstellen zomer

Shutterstock

/

5. Wees voorzichtig met kammen en borstels

Hardhandig je haar kammen is ontzettend schadelijk voor je mooie lokken. Voorzichtig kammen is dus de boodschap – en dat geldt trouwens niet enkel na je vakantie, eigenlijk doe je dat best altijd. Een tangle teezer, een handige borstel die speciaal bedoeld is om nat haar te doorkammen, is ideaal om je haar te ontwarren na een douche of bad.

haar herstellen zomer

Shutterstock

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beschadigd haar, Haar, Haarverzorging.