Vijf snelle tips tegen donkere kringen en wallen
© Shutterstock

Vijf snelle tips tegen donkere kringen en wallen

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Alcohol, stress, slaaptekort door een zware nacht uitgaan, festivalhangen, tv-kijken of studeren… er zijn verschillende oorzaken te bedenken voor de donkere kringen en wallen onder je ogen. Maar ze zijn vervelend, daar zijn we het allemaal over eens, want ze maken dat je er moe uitziet, soms zelfs ongezond. Daarom geven wij je vandaag vijf tips om die vervelende donkere kringen te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Iedereen wordt na een lange nacht wel eens geconfronteerd met donkere kringen of wallen onder de ogen. Door gezonde voeding, voldoende water en een goede reiniging verdwijnen kringen op lange termijn, maar liefst ga je meteen de deur uit zonder dat iedereen kan zien dat je een slechte nacht achter de rug hebt. Wij vonden enkele trucs die helpen.

1. Theezakjes

Werp gebruikte theezakjes voortaan niet meteen in de vuilnisbak, maar bewaar ze even in de koelkast. Een koud theezakje is namelijk dé oplossing voor die vervelende kringen en wallen nadat je te lang Netflix hebt gekeken. De theïne en de kou van de zakjes stimuleert de bloeddoorstroming, de tannine in de thee zorgt dat de verkleuring en zwelling afneemt. Wil je ook een relaxerend effect, dan moet je zorgen dat je gebruikte theezakjes met kamille in de koelkast legt.

2. Ijsklontjes

Heb je last van wallen onder je ogen? Probeer dan eens een ijsblokje in huishoudfolie of een koud washandje tegen je oog te drukken. Door de kou trekken je bloedvaten samen en zo wordt het vocht in de wallen langzaam afgevoerd. Hierdoor gaan je wallen krimpen en zie je er meteen veel gezonder uit.

3. Sperti aambeienzalf

Het klinkt een beetje gek om een zalf tegen aambeien onder je ogen te smeren, maar veel modellen zweren bij deze remedie tegen wallen. Let wel wat op, want Sperti is best een hevige zalf. Test de zalf dus eerst even uit op een stukje huid en breng de zalf minimaal 1 centimeter onder de ogen aan.

4. Massage

Ook een simpele massage kan de oplossing zijn voor je vervelende kwaal. Masseer de wallen zachtjes gedurende een tiental minuten. De massage stimuleert de afvoer van afvalstoffen door het bloed en hierdoor worden je wallen kleiner.

5. Camoufleer met rode lippenstift

Als de bovenstaande trucjes toch niet helpen, kan je ook proberen om de donkere kringen te camoufleren. Tegenwoordig is colour correcting helemaal in en daaruit leren we dat oranje of rood ideaal zijn om donkere kringen weg te werken. Breng de kleur aan over je donkere kringen, breng een laag foundation aan en voila, de donkere kleur is bijna magisch verdwenen. Geen kleur corrigerende make-up in huis? Je favoriete rode lippenstift helpt ook om je donkere kringen te camoufleren.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Colour correcting, Donkere kringen, Huid, Slaaptekort, Wallen.