Ook JW Anderson kiest voor ‘modeshow’ in miniatuurformaat
© Imaxtree

Ook JW Anderson kiest voor ‘modeshow’ in miniatuurformaat

Leestijd: 1 min

De Britse ontwerper Jonathan Anderson organiseerde dit seizoen geen modeshow voor zijn merk JW Anderson, maar stuurde journalisten een doos op met papieren modellen in miniatuurformaat. Genaamd “show in a box”. 

/

“Mode gaat over moderniteit in zijn moment. Als ik naar de vele digitale shows kijk, spreken ze me echter helemaal niet aan. Hoe spectaculair ze ook zijn, voelen ze toch ontzettend oud of afstandelijk aan… Bovendien wil ik geen prachtige modellen feestkleding zien dragen in een prachtig gebouw terwijl ik niet weet wanneer ik weer naar een feestje kan gaan. Dit is 2020 en het is een verdomde nachtmerrie. Dus wou ik een andere manier vinden om een show te organiseren”, zegt Anderson aan de Britse Vogue.

De ontwerper gaf bovendien ook eerlijk toe dat hij in staat was om zijn team in dienst te houden, net door geen fysieke show te organiseren. Om de Lente/Zomer 21-collectie van JW Anderson voor te stellen, stuurde hij journalisten daarom een boekje op met kunstzinnige foto’s en kleine uitgesneden beelden van de modellen in.

De collectie zelf bestaat uit herkenbare designkeuzes van Anderson. Denk aan meer onconventionele vormen gecombineerd met traditionele stukken zoals pakken en blazers. Maar ook kleurrijke jacquards, juwelen en meer in het oog springende details. Spelend met kleur en textuur weet Anderson een expressieve en eclectische manier van kleden te creëren, zonder dat het over-the-top gek overkomt.

Wat de accessoires betreft stonden chunky laarzen met een metalen rits aan de voorkant centraal. De gekende Chain Loafers van het huis zitten ook in de nieuwe collectie, net als zomerse strappy sandalen.

/

JW Anderson x Uniqlo

Voor wie fan is van het Britse modehuis, maar geen budget heeft voor de kleren hebben we goed nieuws: Jonathan Anderson heeft opnieuw een collectie voor de Japanse keten Uniqlo ontworpen. Het thema van de nieuwe lijn is A Day in London, wat zich uit in veel Britse klassiekers zoals ruiten en duffelcoats (oftewel houtje-touwtjejassen). De collectie die kleren bevat voor zowel mannen, vrouwen als kinderen is vanaf 15 oktober te koop in de winkels van Uniqlo en online.

Uniqlo x JW Anderson

Lees meer Marie Claire op: Moschino toont nieuwe collectie op poppenBelgische ontwikkelt 100% biologisch afbreekbaar garen: “Het is financieel niet voordelig om duurzaam te zijn”. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jonathan Anderson, JW Anderson, London fashion week, Uniqlo.