De beautygeheimen van Frida Gustavsson
©

De beautygeheimen van Frida Gustavsson

Leestijd: 3 min

Van babycrème over kokosolie tot gelukkig zijn: Zweeds topmodel Frida Gustavsson verklapte haar beautygeheimpjes aan ons in Parijs. 

De reden voor ons interview: de Zweedse is in de lichtstad om over Nina te praten. Het zoete parfum in de appelflacon krijgt namelijk een eigen lijn, les Belles de Nina. En daar hoort ook een volledig nieuw parfum bij, Luna. Met een nieuw gezicht: de Poolse Jac Jagaciak. Die (niet toevallig) ook in het echte leven de beste vriendin is van het model. (Haar antwoorden op onze vragen lees je in ons augustusnummer.)

Wat vind je van Nina?

“Ik hou van Nina omdat het een veelzijdige, maar simpele geur is. Jong en fris. Het boeket is erg rond. Het parfum is als een goed kledingstuk dat overal bij past en dat je altijd kan dragen. Of je nu gaat wandelen in het bos, gaat shoppen of een etentje hebt. Het werkt gewoon.”

Wat is je eerste geurherinnering?

“Eén van de sterkste geuren uit mijn kindertijd is die van water. We hebben altijd boten gehad en leefden vlakbij het water. De geur van zout zeewater dus, zo fris en vers als het tij keert. Echt heerlijk. En de geur van het bos na regen. Ik ben erg verbonden met water. Dat zullen mijn Zweedse roots wel zijn. Zweden, waar het altijd regenachtig is en nat is (lacht).”

Je bent niet alleen in de reclamecampagne, maar ook in het echte leven beste vrienden met Jac. Wat is de beste beautytip die ze je gaf?

“Jac vertelde me net over de Clarisonic, die automatische reinigingsborstel voor je gezicht. Ik had er nog nooit van gehoord! Maar ik hou ervan mijn gezicht te exfoliëren en als een toestel dat elke dag in mijn plaats doet, lijkt me dat geweldig!”

Les Belles de Nina (22)

BFFs, ook in het persdossier van Les Belles de Nina.

Wat zit er altijd in je handtas?

“Ik heb altijd een Duitse babycrème bij. Die heet huid- en babycrème in het Duits volgens mij. (lacht) Je vindt ze overal in Duitsland. Ik heb psoriasis en die crème helpt echt. Maar je kan ze overal op je lichaam gebruiken: op je huid, je nagelriemen, je lippen… En ze kost € 1 of zo!”

Wat was het eerste beautyproduct dat je kocht?

“De Maybellinemascara in groen-roze verpakking. De eerste keer dat ik die wilde testen, belandde ze in mijn oog. Echt vreselijk. Ik begreep maar niet wat het nut van mascara was. Ik heb heel lang geen make-up meer gedragen door dat voorval. Dat is trouwens niet het enige waarin ik niet goed was. Mijn moeder was vroeger handmodel voor een Zweedse juwelier. Ze had dus altijd mooie handen met perfect gemanicuurde nagels. Ik herinner me dat ik bij mezelf manicures probeerde te doen die altijd mislukten. Maar mijn nagels waren steeds kort omdat ik ging paardrijden of sportte. Ik probeerde dus wel, maar het mislukte vaak. (lacht)” “

Je wordt altijd door professionals opgemaakt. Hoe goed ben je zelf met make-upborstels?

“Ik ben vreselijk wat make-up betreft. Ik zou nooit een cateye kunnen creëren, daar ben ik te slecht voor. Als ik mijn eigen make-up doe, ga ik voor een smudgy zwart oog. Ik gebruik simpelweg een kholpotlood en vervaag dat lijntje. Ik ga daar mijn signature make-uplook van maken. Mijn kleren zijn ook altijd gekreukt omdat ik te lui ben om ze te strijken. Of ik draag broeken die te kort zijn omdat ik een reuzin ben. Ik doe dan wel gewoon alsof dat de bedoeling was, dat het mijn signature look is. (lacht) Fake it till you make it! ‘Het is écht de bedoeling dat mijn eyelinerlijntjes ongelijk zijn.’”

Wat is je favoriete beautyproduct?

“De wimperkruller van Shiseido. A lifesaver!”

Wat is je dagelijkse huidverzorgingsroutine?

“Ik exfolieer dagelijks. En daarna gebruik ik kokosolie.”

Draag je op een gewone dag ook make-up?

“Nee. Je moet make-up trouwens niet dragen om iets te verbergen, wel om je sterke punten in de verf te zetten. Als je wenkbrauwen er goed uitzien, zet die dan aan.”

Wat maakt een vrouw mooi?

“Ik voel me op mijn mooist als ik gelukkig ben. Je ziet aan iemand dat hij of zij gelukkig en gezond is. Die persoon hoeft daarom zelfs niet met een grote glimlach rond te lopen. Misschien is dat wel de reden waarom iedereen altijd zegt dat zwangere vrouwen stralen. Omdat ze leven schenken.”

Hoe gezond eet je?

“Ik ben vegetariër vanuit een milieustandpunt en ik probeer lokaal geteelde voeding uit Zweden te eten. Maar ik eet te veel suiker. (lacht) Ik probeer ook gluten en lactose te minimaliseren omdat ik heb gemerkt dat die me psoriasisopstoten bezorgen.”

Wat is het beste beautyadvies dat je moeder je gaf?

“Niet mijn moeder, maar mijn grootmoeder vertelde me altijd dat ik het simpel moest houden. Om bijvoorbeeld altijd dezelfde cleanser te gebruiken. Zonder parfum. In Zweden is er een zeep die gemaakt wordt met eieren, heel natuurlijk. Ik probeer die te gebruiken. Of kokosolie. Dingen die zo natuurlijk mogelijk zijn.”

De Vanity Star met Jac, het gezicht van Luna, lees je in ons augustusnummer.

Copyright foto’s: Nina Ricci.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Frida Gustavsson, Les Belles de Nina, Model, Nina, Nina Ricci, Parfum.