Hot in Hollywood en nu eindelijk ook hier: de Vampire Lift
© Getty Images

Hot in Hollywood en nu eindelijk ook hier: de Vampire Lift

Door Anouk Van Gestel & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Als sterren zoals Kim Kardashian, Bar Raffaeli en Gisele Bündchen het gebruiken, waarom wij dan niet? Met een bang hartje bracht onze hoofdredactrice Anouk Van Gestel een bezoek aan Be Clinic om de Vampire Lift te testen. Een bijzondere behandeling, die na veel ophef in de Verenigde Staten, eindelijk bij ons is geland. Het verdict? Dat lees je hier!

Wat belooft het?

PRP, wat staat voor Platelet Rich Plasma, is een medische verjongingstechniek die in de Verenigde Staten de bijnaam Vampire Lift kreeg, omdat alles begint met een bloedtest. De dokter neemt een kleine hoeveelheid bloed af en plaatst dat vervolgens in een centrifuge om het plasma eruit te halen. Daarna wordt het concentraat aangebracht op de huid van je gezicht om de productie van collageen- en elastinevezels te stimuleren. Dit zou ervoor zorgen dat onze huid er weer jonger gaat uitzien en vult fijne lijntjes op.

Het concept

Een sessie begint met een gesprek met esthetische arts Maïté Czupper en haar assistente in een moderne en nette zaal. Ze leggen de behandeling uit en vragen ook naar je verwachtingen. Maïté Czupper verduidelijkt dat de behandeling zich vooral focust op een stralende huid zonder fijne rimpels en donkere kringen. Er is ook een liftend effect, maar dat is minder opvallend.

Het plasma wordt met een injectienaald aangebracht waar nodig: in de wangen, tempels, wallen, nek, handen… In Be Clinic gebruiken ze hiervoor een ‘gouden pen’, een soort grote balpen met honderden minuscule gaten die de huid ‘doorboren’ om het plasma beter te laten doordringen.

De behandeling is enkele minuten oncomfortabel, maar het is absoluut niet pijnlijk. Na de behandeling ziet je gezicht wat rood en voelt je huid licht verbrand aan. Het resultaat is niet meteen duidelijk. Pas na enkele dagen, soms zelfs pas na 3 à 4 weken, merk je een duidelijk verschil.

Het resultaat

Na een maand constateer je geen miraculeus, maar wel een duidelijk merkbaar verschil. Mijn huid is terug voller en straalt opnieuw. Ik ben vooral enthousiast over het natuurlijke aspect van de behandeling. Aan de Vampire Lift komen geen synthetische producten te pas, waardoor je ook geen risico op afstoting of infecties loopt. Volgens de arts verkrijg je het beste resultaat door 2 of 3 sessies te plannen met een tussenpauze van een maand. Daarna is het voldoende om 1 of 2 keer per jaar de behandeling te krijgen om het resultaat te behouden.

Het is wel erg belangrijk dat de behandeling gebeurt in een steriele en zeer hygiënische omgeving. Vertrouw je gezicht niet zomaar toe aan elk team en informeer je altijd goed op voorhand naar de ernst van het bedrijf. De behandeling kost ongeveer 350 euro.

Be Clinic, Montjoielaan 33A, 1180 Ukkel, tel 02/218.59.80, www.beclinic.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Be Clinic, PRP, Vampire lift.