Valentino lanceert opnieuw platform en winkels voor vintage-artikelen
© Valentino

Valentino lanceert opnieuw platform en winkels voor vintage-artikelen

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Een extra duwtje in je rug nodig om eindelijk die kledingkast eens op te ruimen? Valentino helpt je! Met Valentino Vintage kan je jouw items omruilen voor shoptegoed bij Valentino. 

/

In 2022 werd Valentino Vintage al eens gelanceerd. Het was toen een online platform, maar er waren ook vier fysieke winkels over de hele wereld. Die kon je vinden in Milaan, Tokio, New York en Los Angeles. Klanten konden daar hun Valentino-items inleveren om ze zo een tweede leven te geven.

Lees ook: Editor’s Pick: de babycollectie van Louis Vuitton

Valentino lanceert het concept nu opnieuw in 2023. Bij de vier originele locaties, komen nog drie extra winkels. Deze keer in Londen, Parijs en Seoul. De onlineversie wordt deze maand nog gelanceerd. Op de zeven fysieke winkels is het nog even wachten tot april. Daarnaast kondigt Valentino ook nog een creatieve samenwerking aan met Granary 1, Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Hiermee willen ze vintage fashion gebruiken als inspiratiebron.

Lees ook: Weekend Max Mara brengt voorjaarscollectie uit met Lily Aldridge

/

Hoe werkt het?

Stap 1: Go vintage, give value

Kies maximaal drie stukken en breng ze naar een van de vintagestores. Daar worden ze gecontroleerd. Alle items moeten natuurlijk van Valentino zijn, maar ook accessoires worden aanvaard.

Stap 2: The vintage store

Kies de winkel waar jij je items wil binnenbrengen. In de winkels kunnen je stuks wel nog worden afgewezen.

Stap 3: The evaluation

Als je je kleding of accessoires hebt afgegeven, zal de winkel alles controleren. Ze kunnen ook nog enkele extra vragen stellen. Daarna krijg je een tegoedbon op basis van de waarde van jouw items.

Stap 4: Valentino Vintage store credit

Neem je tegoedbon mee naar een Valentino-winkel en ruil hem in!

Meer informatie kan je vinden op Valentino-Vintage.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Valentino, Vintage.