Valentino dompelt je onder in glitter en goud met SS21 couturecollectie
© Imaxtree

Valentino dompelt je onder in glitter en goud met SS21 couturecollectie

Leestijd: 1 min

De meest feestelijke haute-couturecollectie presenteerde Pierpaolo Piccioli bij Valentino. Met torenhoge platformhakken, fonkelende glitterjurken en veel goud doen zijn ontwerpen dromen van een wereld waarin we terug uit mogen gaan. Laat die roaring twenties maar komen!

Waar Pierpaolo normaal gezien kiest voor levendige kleuren en extravagante designs, trok hij voor de SS21 haute-couturecollectie van Valentino de kaart van glitter en glamour. De collectie geeft duidelijk gehoor aan onze smachtende nood aan het nachtleven oftewel ‘knaldrang‘.

In het indrukwekkende Palazzo Colonna in Rome paradeerden de modellen rond op een soundtrack van Massive Attack. Sommige gezichten waren volledig bedekt in bladgoud, haast alle modellen drogen metallic platformlaarzen met torenhoge hak. De collectie straalt zo erg “feest” uit, dat het haast pijnlijk werd om naar te kijken. Al combineerde hij deze extreem opgeklede looks met meer ingetogen en minimalistische silhouetten om toch enigszins rust te creëeren. Naar onze mening één van de meest sterke collecties die we zagen voorbijkomen tijdens de coutureweek.

Neem hieronder een kijkje:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Hoe corona de skinny jeans de genadeslag gaf. De AW21 mannenmodeweek in 5 hoogtepunten. De mooiste looks van de SS2& haute-coutureshow van Dior.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Haute couture, Valentino.