De mooiste looks van de SS21 haute-coutureshow van Dior
© Dior

De mooiste looks van de SS21 haute-coutureshow van Dior

Leestijd: 1 min

Vandaag is het startschot gegeven van de haute-coutureweek. Dior presenteerde een adembenemende collectie waarbij Monsieur Diors liefde voor tarotkaarten centraal staat.  

In deze onzekere en uitputtende tijden, willen we maar wat graag even ontsnappen aan de grauwe werkelijk. Ook Maria Grazia Chiuri lijkt het gehad te hebben met de huidige realiteit, want ze baseerde haar haute-couturecollectie voor Dior op mysterieuze en bovenaardse krachten. Meer concreet op Monsieur Diors regelmatige bezoekjes aan waarzeggers om zijn toekomstkaarten te laten leggen.

In een kortfilm van de hand van Matteo Garrone, volgen we een meisje dat zoekende is naar haar identiteit. Om zichzelf terug te vinden, moet ze onderweg verschillende obstakels zoals levende tarotkaarten overwinnen. En je raadt het al: die levende kaarten zijn modellen die couture van Dior dragen.

Zoals we gewoon zijn van Chiuri, vormden de ontwerpen geen uitzondering op de prestigieuze reputatie van haute couture. Zo zaten er verschillende met de handgeborduurde jurken en mantels tussen. Geen wonder dat je al snel een gemiddeld jaarloon neerlegt voor een haute-couture-avondjurk. Tussen al deze weelde van rijke stoffen, verfijnde accessoires en groteske silhouetten waren er ook enkele sobere momenten. Zoals een grijze bandplooibroek met bijpassende top en een zwarte culotte met wollen jasje dat ideaal zou zijn voor een dag op kantoor.

Bekijk de video hieronder:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De AW21 mannenmodeweek in 5 hoogtepunten. Ontwerper Dirk Van Saene maakt debuut als keramiekkunstenaar. Hoe corona de skinny jeans de genadeslag gaf.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior haute couture, Haute couture.