Valentijn: 30 juwelen om te geven of te krijgen
© rv/MC

Valentijn: 30 juwelen om te geven of te krijgen

Leestijd: 1 min

"Diamonds are a girl's best friend", zong Marilyn Monroe in de jaren vijftig. Niet elke vrouw droomt vandaag de dag nog van een klassieke diamant, al doe je als partner zelden iets verkeerd met het geven van een mooi juweel. Schuif dit artikel naar aanloop van valentijn dus onder de neus van je wederhelft of koop zelf een item uit onze selectie. 

Lang waren minimalistische juwelen je van het, maar die tijd is voorbij. Anno 2021 mag het groter, opvallender en liefst ook fonkelen. Grote schakels, rond de hals, arm en aan de oren, zagen we onder andere op de catwalk bij Victoria Beckham, Louis Vuitton, Chloé en Tod’s. Brede oppervlakken in abstracte vormen met de hamer geblutst – of daar lijkt het alleszins op – spotten we bij Acne Studios en Ulla Johnson. Chanel, Dior en Jason Wu kozen voor parels, tijdens de afgelopen coutureweek presenteerden onder andere Schiaparelli en Valentino klassieke bling. Kortom, eens we ooit uit deze lockdown komen, gaan we stralen als nooit tevoren.

Ontdek onze selectie van 30 magnifieke creaties hieronder.

Ben jij helemaal in de romantische sfeer voor valentijn? Lees dan ook: Onze ultieme cadeaugids voor valentijn voor hem. 14 romantische films voor valentijn. Valentijn: Sisley Paris schenkt haar verleidelijke parfum aan de Liefde.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.