Vakantie in een flesje: 4 zomergeurtjes
©

Vakantie in een flesje: 4 zomergeurtjes

Leestijd: 1 min

Geen zintuig weet zo goed herinneringen te triggeren als onze reukzin. Stop een nieuw parfum in je reiskoffer voor je vertrek en herbeleef je vakantie nog lang na thuiskomst bij iedere verstuiving. We geven je alvast enkele zomerse aanraders…

La fille de l’air van Courrèges, € 69 voor 50 ml, online verkrijgbaar 

Dit eau de parfum van het huis waar de minirok zijn oorsprong vond is even fris en luchtig als het zomerbriesje dat hogergenoemde rok doet opwaaien. Witte bergamot, oranjebloesem en een basis van witte muskus vormen samen een subtiele, intieme verleiding en doen denken aan de silhouetten die André Courrèges in de jaren ’60 groot maakten. Teder en toch rijk en extreem vrouwelijk.

Hollister Wave for Her, € 44 voor 100 ml, bij Ici Paris XL

Zonovergoten stranden, haren in de wind en avonturen met vrienden: jeugdmerk Hollister Co wist de  Californian spirit in een flesje te vatten en gebruikte daarvoor een fruitige top van stervrucht, zwarte bes en kweepeer en een bloemig hart van orchidee, hibiscus en Californische klaproos op een basis van sandelhout en amberkristallen. Een frisse en energieke geur.

Eau de Brésil van Cinq Mondes, € 49 voor 100 ml, online verkrijgbaar

Brazilië is de zevende bestemming in de geurige wereldreis van Cinq Mondes. Dit schoonheidswater, vrij van schadelijke stoffen als parabenen en kunstmatige stoffen, is geschikt om rijkelijk op het lichaam en het haar te verstuiven. Parfumeur Olivia Giacobetti liet zich inspireren door het eeuwenoude therapeutische ritueel van het Brazilaans bad of “Banho”, waarbij men diep in het Amazonewoud onder de watervallen ging staan. Een duik in Eau de Brasil is verfrissend en levendig.

Bergamot Soleil van Atelier Cologne, € 100 voor 100 ml, in de nicheparfumerie

Dit pure parfum is de vierde creatie in de collectie ‘Originale’ waarin de citrusvrucht centraal staat. Na de bloedsinaasappel, de pomelo en de cedercitroen krijgt nu ook de bergamot een glansrol. De geur is een ode aan reizen, vriendschap en een gevoel van vertrouwelijkheid. Bergamot, pomerans en ambrette worden gecombineerd met jasmijn, lavendel en kardemom op een basis van vetiver, eikenmos en witte amber. Een zonnige, bruisende mix voor zowel mannen als vrouwen.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Atelier Cologne, Beauty, Cinq Mondes, Courrèges, Hollister, Parfum, Zomergeuren.