Trendshoppen: arty liner
©

Trendshoppen: arty liner

Leestijd: 1 min

Van de catwalk naar je badkamer: wij spotten de trend en geven je de producten om de look thuis zelf na te bootsen. Hoef jij enkel nog te kiezen… Deze keer:  arty eyeliner.

Altijd een trend: eyeliner. Dit seizoen krijgt de klassieke cateye verschillende interpretaties (check Kenzo en PPQ), mag je je lijntje al eens boven je oogplooi trekken (héél erg 60’s), of ga je voor een artistieke lijn waar je wil (Giamba trok lijnen onder en boven het oog).

Zélf doen betekent investeren in een goede liquid liner die de hele dag vlekkeloos blijft zitten. En je hand trainen, natuurlijk.

“Een liner met een viltpuntje werkt het makkelijkst omdat je bijna geen speling hebt,” vertelt Ness Snackaert, Make-up Artist & Trainer bij BE Creative Make Up. “Met een penseeltje kan je door de haartjes soms een dubbel lijntje creëren. Teken je lijntje met je oog half open en trek je ooglid zeker niet omhoog: zo verander je de vorm van je oog. Je lijntje mag ook niet voorbij de zogenaamde line of elevation komen, dat is de denkbeeldige lijn die van je neusvleugel naar je buitenste ooghoek loopt. Teken je je lijntje voorbij dat punt, dan kan je een neerhangend ooglid creëren.”

En hoe je nu het best zo’n sixtiesstreepje trekt? “Ik begin een lijntje altijd in de binnenste ooghoek en trek het in kleine haaltjes door tot 2/3 van het bewegend ooglid,” vertelt Snackaert. “Het uiteinde van het lijntje en de flick (waar het lijntje omhoog loopt) teken ik altijd van buiten naar binnen omdat je zo meer controle hebt en het risico niet loopt je lijntje te ver door te trekken. Trek voor de juiste flick de lijn van je onderste wimpers door. Verbind het einde van je flick met je oogplooi voor het cateye-effect.” Simpel, toch?

Dit is onze selectie.

eyeliner aw16

Van links naar rechts.

1. Eyeliner Mat van T. LeClerc (€ 22, in de apotheek).

Een fijn penseeltje voor een erg fijn, matzwart lijntje.

2. L’Art du Trait Precision Felt Eyeliner van Guerlain (€ 39,50).

Dit precieze vilten stiftje belooft een intens zwart lijntje dat de hele dag blijft zitten en tot 8 uur lang bestand is tegen water.

3. Liner Vinyl in n° 2 Heroic Blue van Givenchy (€ 32, bij Ici Paris XL).

Breng een vleugje kleur in je make-up met deze blauwe liquid liner.

 4. Couture Eye Marker van Yves Saint Laurent (€ 36,50). 

Ideaal voor Amy Winehouse-ogen, deze dikke viltstift.

Backstagefoto’s van links naar rechts: Giamba, PPQ en Kenzo.

copyright foto’s: M.A.C en Imaxtree.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: AW16, Cateye, Eyeliner, Givenchy, Guerlain, Liquid liner, Make-up, T. LeClerc, Trendshoppen, Yves Saint Laurent.