Trendshoppen: 10 must have winter basics
©

Trendshoppen: 10 must have winter basics

Door Laura De Coninck
Leestijd: 2 min

Geef je garderobe en je beautycase een update met deze 10 must have winter basics en je bent helemaal mee met de trends! 

1. Gestrikt

Camille De Dampierre

Camille De Dampierre

Valentina, Chanel, Fendi, Chloé, Yves Saint Laurent… collecties waarin de strik een grote rol krijgt toebedeeld. Soms fier als een medaille op de borst, dan weer subtiel en minimalistisch… maar één ding is zeker: de strik is een feit.

Must have: alomtegenwoordig zijn de gestrikte kragen.
Aan jou dus om deze winter een hemd met lint aan de kraag te ‘strikken’. Een zijden lint dat je als accessoire rond je hals of kraag knoopt is natuurlijk ook een optie om je lievelingshemd af te stemmen op de laatste mode.

 2. Ruiten troef

Burberry FW16

Burberry FW16

Burberry is duidelijk niet meer de enige met het ruitenpatent in handen. Ruiten zijn gemeengoed geworden. We vinden ze terug in eindeloze variaties: Fendi, Etro, Iceberg, Christian Wijnants, … allen lieten ze hun inspiratie los op het ruitenpatroon.

Must have: met een geruite sjaal of jas geef je meteen een trendy inslag aan je winteroutfit.

3. Een ‘pruimenmond’

Pruimenmond

Dior FW16

Bij de nieuwe make-up-looks is paars het meest vertegenwoordigd. Louis Vuitton en Dior stuurden hun modellen donkerpaars-gelipt de catwalk op.

Must have: voeg een lippenstift en nagellak in een pruimtint toe aan je make-uptasje. Ga voor afgetekende lippen als statement of hou het subtiel door wat lippenstift met je vinger op je gehydrateerde lippen te deppen.

4. Lingerie om mee te pronken

Mademoiselle k

Mademoiselle k

Lingerie of jurk? Het onderscheid is nog moeilijk te maken. Dus of je nu echt in je negligé de straat op gaat… wie zal het zeggen?

Must have: kies voor een laag uitgesneden kanten bh, een ‘bralette’ genoemd, en een onderhemdje. Zorg dat de kant onder je hemd, T-shirt of gilet goed zichtbaar is.

5. Zwart afgelijnd

Philosophy FW16

Philosophy FW16

Het is nooit te laat voor de aanschaf van een zwarte eyeliner. Elk seizoen komt hij terug, de ene keer als subtiel streepje, de andere keer als uitgesproken grafische lijn. Maar voor welke toepassing je ook kiest, altijd is hij gesofisticeerd. Bovendien lift zo’n goed aangebrachte ‘wing’ je oogopslag.

Must have: zwarte eyeliner met een lange en zeer precieze punt

6. Kleurenwijzer

Pantone kleurenwaaier herfst 2016

Deze kleuren zijn al wat de klok slaat, of beter gezegd, wat de wijzers aangeven, aangezien het hier over een kleurenwijzer gaat.

Must have: een accessoire of kledingstuk in een van deze tinten.

7. Oversized

Vetements FW16

Vetements FW16

Het zijn niet meer enkel de jeansboeken die je van je ‘boyfriend’ mag stelen, voortaan mag je bij wijze van spreken, zijn hele garderobe inpikken. Oversized is immers het nieuwe skinny. En je buik hoef je ook niet meer in te trekken!

Must have: kies voor een oversized mantel, broek, hemd of trui.

8. Fluweel

Ralph Lauren FW16

Ralph Lauren FW16

Fluweel is terug van weggeweest. Gespot bij Balmain, Alberta Ferretti, Rochas, Chloé Ralph Lauren,… omhul jezelf met een stof met een hoge aaibaarheidsfactor.

Must have: blazers, mantelpakjes, een jurk of schoenen in fluweel. Keuze zat!

9. Bloemenprint

Fendi FW16

Fendi FW16

Wie bloemen zegt denkt vaak aan gordijnen en toile cirée. Maar niet dit seizoen! Anna Wintour werd tijdens de fashionweeks gespot in een prachtige bloemenjas van Stella McCartney. Menig catwalk stond in bloei, soms letterlijk, zoals in de show van Dries van Noten waar ijssculpturen van bloemen de catwalk opfleurden.

Must have: voeg een hemd, rok of jurk met bloemenprint toe aan je winterbasics.

10. Twiggy wimpers

Dior FW16

Dior FW16

Wimpers mogen weer aangedikt worden. De natuurlijke vloeibare mascara maakt plaats voor een dikke, volume-gevende versie. Dior gaat ‘all the way’ met aan elkaar klevende wimpers, maar de meer draagbare versie van de ‘Twiggy look’ is minstens even verleidelijk.

Must have: een goede volume-gevende mascara die je zowel boven- als onderaan aanbrengt. Laat je bovenste wimpers goed krullen door ze, meteen na het aanbrengen van de mascara, even aan te drukken met je vinger.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Make-up, Mode, Must haves, Trends.