Trendalert: multimasken
©

Trendalert: multimasken

Leestijd: 1 min

Word je eigen facialist en geef je huid op een luie zondagochtend exact wat ze nodig heeft. Door te multimasken.

Je T-zone kan misschien wat zuivering gebruiken, maar je contouren kunnen wel wat gelift worden en je wangen stralen niet langer? Dan breng je op elke zone een aangepast masker aan dat je tegelijkertijd laat inwerken. Multimasken dus. Simpel, maar geniaal. Respecteer wel de (verschillende) inwerktijden van elk masker. De bizarre multicolourlook moet je er wel bij nemen…

gezichtsmaskers

Onze selectie: 

City Block Purifying Charcoal Clay Mask & Scrub van Clinique, € 40,35.

Dit houtskoolmasker met kaolinklei gaat vroegtijdige veroudering, een verstikte huid en verstopte poriën door pollutie tegen. Je krijgt een volledige detox in vijf minuten – opgelet: je wordt zo blauw als een smurf! – en daarna verwijder je met vochtige vingers en cirkelvormige bewegingen het masker zodat je je huid ook nog eens een (milieuvriendelijke) gommage geeft. Dit masker is ook ideaal voor vettere huiden: de bruine alg Laminaria Saccharina Extract helpt bij een overmatige talgproductie.

GinZing Peel-Off Mask van Origins, € 25, bij Parfuma

Dit peel-offmasker gaat een doffe, vermoeide huid tegen, verkwikt en maakt de huid zachter. Een fruitzurencomplex met sinaasappel, citroen en appel helpt dode huidcellen en vuiltjes verwijderen en poriën zuiveren. Cafeïne en Panax Ginseng geven de vermoeide huid een energieshotje.  Hopelijk belt de postbode niet aan terwijl dit inwerkt, want het masker heeft een dual-chrome finish.

Turmeric and Cranberry Seed Energizing Radiance Masque van Kiehl’s, € 34.

Veenbeszaadjes zorgen voor een gommage, veenbesolie werkt als antioxidant en kurkuma werkt antiseptisch, kalmerend en zuiverend. Voor een stralende huid.

Skin.Best Wonder Mud van Biotherm, € 55.

Dit groene masker zuivert de verstikte stadshuid, gemalen abrikozenpitten maken dode huidcellen los. Weetje: als je het masker op je jukbeenderen gebruikt, creëer je een natuurlijk lichtweerkaatsend contoureffect.

Exfoliating Clay Mask van L’Oréal Paris, € 9,99/stuk, verkrijgbaar vanaf 15 september.

L’Oréal Paris komt met drie kleimaskers waarin kaolien, Ghassoul en Montmorilloniet verwerkt zitten. Het groene masker met eucalyptus zuivert en belooft een matte huid, het zwarte met houtskool ontgift en zorgt voor een stralende teint en het rode met roodwier zorgt voor zuivere poriën en een geëxfolieerde huid. Je kan ze tot drie keer per week gebruiken zonder dat ze je huid uitdrogen, wat kleimaskers al eens durven doen.

Gravitymud van Glamglow, € 50.

Je altijd al even the Tin Man uit The Wizard of Oz willen voelen? Dat kan met dit zilveren peel-offmasker met marshmallow en zoethoutblaadjes dat voor een stevigere, gelifte huid moet zorgen. 

copyright foto model en multimaskgezicht: L’Oréal Paris.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Huidverzorging, Maskers, Multimasken, Skincare, Trend.