Trend: de luxueuze comeback van de apothekersfles
© Pers

Trend: de luxueuze comeback van de apothekersfles

Leestijd: 1 min

Het meest trendy flesje van het moment? Geen blingbling, geen dure designerflessen, maar de simpele apothekersfles. Parfum en cosmetica verpakt alsof ze recht uit het laboratorium komen. Een mooi grafisch etiket erop en klaar. Simpel, stijlvol, puur... en we zijn er dol op.

Dat de apothekerslook voor parfum en cosmetica zo populair is momenteel, is eigenlijk niet verrassend. Deze verpakkingen stralen immers vertrouwen en expertise uit. We geloven graag dat het statement van zo’n simpel flesje – de ‘rechttoe rechtaan’ aanpak – geen geheimen voor ons in petto heeft.

Onze favorieten uit de recent gelanceerde producten in dit segment? De zomerse cologne met Earl Grey en komkommer van Jo Malone (Parfuma), de naar vijgen ruikende hand- en lichaamszeep Philosykos van Diptyque, de Natural Skin Wash Ylang Ylang van Rainpharma en de Cou & Décolleté crème van Delbôve.

apothekersfles parfum cosmetica laboratorium

Laura de Coninck

Ook de grote ketens springen mee op de kar. Kruidvat heeft een mooi gamma met retroflacons en ook bij Hema kan je stijlvolle retrohandzepen kopen. Verder zijn merken zoals (o.a.) Aesop, Haeckels en Le Labo erg populair, zeker op Instagram, waar ze menig badkamer, toilettas en handtas stijlvol opluisteren.

Daily essentials ✨ Big ups to @lelabofragrances for the personalized fragrance & bottle.

Een bericht gedeeld door John J. Lee (@johnjunglee) op

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Apothekersfles, Oude flesjes, Parfum, Retro, Verpakkingen, Verzorging.