Trend alert: boosters
©

Trend alert: boosters

Leestijd: 2 min

Niets mis met je dagelijkse serum, oogcrème- en dagcrème-routine, maar je kan je huid tegenwoordig ook een extra oppeppertje geven met een booster. Een shotje voor je huid, zeg maar. (En zoveel beter dan een shotje tequila...)

Je slaapt te weinig en werkt te hard en dat zie je aan je huid. Of je bent een verstokte roker en/of drinkt al eens een gin tonic of twee, drie en dat zie je aan je huid. Of je zit veertien uur op een vliegtuig zonder frisse zuurstof en met de airco lekker hard en dat zie je aan je huid. “Een opeenstapeling van korte nachten, pollutie, jetlag… Het zijn allemaal dingen die een impact op je huid hebben,” vertelt Marie-Hélèna Lair, directrice van de wetenschappelijke communicatie bij Clarins. “Zo zorgen alcohol, sigarettenrook en pollutie voor een verstopte, gedehydrateerde huid met een vale, oneven teint. Bij deze of een andere specifieke behoefte zijn boosters de oplossing.”

Die formules zitten namelijk vol actieve bestanddelen die snel effect op je huid hebben: sommige zorgen voor een stralende teint, andere geven je huid een grondige detox en nog andere beloven intense hydratatie. Je gebruikt boosters doorgaans als kuur en gebruikt ze tot je “probleem” is opgelost. “Meng simpelweg drie tot vijf druppeltjes met je dagcrème, foundation, serum of gezichtsmasker,” legt Lair uit. “De Boosters van Clarins bestaan enkel uit actieve ingrediënten, het product zelf heeft geen textuur, vandaar dat je ze altijd moet mixen met een ander skincareproduct.” Andere boosters kan je dan weer an sich gebruiken.

boosters skincare

Dit is onze selectie. Van links naar rechts:

Booster Detox van Clarins, € 39.

Deze detoxbooster met groene koffie-extract pakt een verstikte, grauwe huid aan. (Die is het gevolg van te rijkelijk eten, te veel feestjes, te veel roken.) Voor een frisser ogende huid die opnieuw in balans is. Drie à vijf druppeltjes mengen met je dagcrème of gezichtsmasker tot je huid opnieuw gezond oogt.

Resist Anti-Aging Hyaluronic Acid Booster van Paula’s Choice, € 49,90

Een stevige portie hyaluronzuur geeft de huid een anti-agingboost, maar deze booster helpt ook bij een eczeemhuid, gevoelige huid of rosacea. Enkele druppeltjes toevoegen aan je dag/nachtcrème en fijne lijntjes worden minder zichtbaar, je huid verliest minder vocht en voelt gladder aan en zonneschade wordt hersteld.

Vitamine C Booster Serum van Novexpert, € 64,95, bij Ici Paris XL
Dit serum bevat een hoge dosis gestabiliseerde vitamine C die huidveroudering moet tegengaan door de collageenproductie te boosten en voor een stralende huid moet helpen zorgen. De formule is voor 75% natuurlijk. 

Vitamin D Power Dose van Dr. Brandt, € 59,90, bij Douglas.

Heb je een droge of gevoelige huid, krijg je makkelijk puistjes of wil je vroegtijdige huidveroudering tegengaan? Dit serum met vitamine D belooft de huidbarrière te verstevigen waardoor je minder schade van buitenaf krijgt. De formule stimuleert de natuurlijke vitamine D-productie en boost het immuunsysteem van de huid. Voor een goed gehydrateerde, soepele en elastische huid. Meng vier à vijf druppels met je dag/nachtcrème of gebruik rechtstreeks op de huid.

Clarifying Booster Visible Pores & Imperfections van Sephora, € 12,95

Dit boosterserum met zink belooft in veertien dagen een zuiver huidje met minder zichtbare poriën en imperfecties. Je gebruikt het alleen of gemengd met je dagcrème.

Backstage beeld: Alexander Wang, SS16, copyright: Imaxtree.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Boosters, Skincare.