Tech nek? Met deze 5 crèmes heb je daar geen last van
© Shutterstock

Tech nek? Met deze 5 crèmes heb je daar geen last van

Leestijd: 1 min

We brengen veel tijd door voor steeds kleiner wordende schermen en dat heeft zo zijn gevolgen. Continu omlaag kijken naar je laptop, tablet of smartphone is niet alleen slecht voor je rug en nek, het veroudert ook de huid van je hals. Enter het fenomeen tech nek. Gelukkig kan je er iets tegen doen.

Ben jij ook zo verknocht aan je smartphone? Je zit of staat over je scherm heen gebogen, met afhangende schouders en je kin haast op je borstbeen. Gezond voor de gewrichten is het niet en ook je huid gaat eronder lijden. Rimpels verschijnen op plaatsen waar mensen er vijftig jaar geleden nooit hadden en de elasticiteit van de huid neemt in ijltempo af.

Men zegt wel eens dat de ware leeftijd van een vrouw af te lezen is aan haar handen en haar hals. Reden te meer dus om ook die delen van je lichaam goed te verzorgen. De delicate huid in je hals en decolleté kan nog dunner zijn dan die van je gezicht, dus smeer daar eerder je dag- of nachtcrème dan je bodylotion. Je kan ook opteren voor een crème specifiek gericht op het verstevigen van je hals en decolleté. Bij deze de vijf crèmes die je in dat geval het best in huis haalt.

Neen tegen de tech nek met de beste crèmes voor de nek

Sculptwear Lift and Contour Serum for Face and Neck van Clinique, € 56
Dit lichte serum doet de huid meteen strakker aanvoelen door de ingrediënten die een dun, vullend laagje vormen over lijnen en plooien. Een reeks antioxidanten en verstevigende peptiden verbeteren op lange termijn de huidkwaliteit.

Neen tegen de tech nek met de beste crèmes voor de nek

Revitalift voor gezicht, contouren en hals van L’Oréal Paris, € 14,95
De Revitalift herspannende verzorging doet meteen ook dienst als voedende en hydraterende crème. Pro-retinol A stimuleert de celvernieuwing voor een strakkere, jongere hals en gezichtscontouren. Lief voor je huid, maar ook voor je portemonnee.

Neen tegen de tech nek met de beste crèmes voor de nek

Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment van Origins, € 66 bij Parfuma
Deze hydraterende formule versterkt met allerlei plantenextracten verzorgt ieder huidtype. Arabicazaad en bamboe-extract liften en verscherpen de gelaatscontouren en ook oneffenheden in de teint worden aangepakt.

Neen tegen de tech nek met de beste crèmes voor de nek

Do Not Age Moisturizing Neck Cream van Dr. Brandt, € 72 bij Skins Cosmetics of Cosmeticary
Door het lage pH-gehalte en de toevoeging van glycolzuur werkt deze balsemachtige crème niet alleen vochtinbrengend en verstrakkend, maar zorgt ze ook voor een zachte peeling. Ideaal voor een droge huid.

Neen tegen de tech nek met de beste crèmes voor de nek

Freeze and Smooth Neck Mask van Rodial, € 65 voor 8 maskers bij Ici Paris XL
Na de sheet masks voor je gezicht, ogen en lippen is de vochtinbrengende patch nu ook verkrijgbaar in een handig vormpje voor je nek. Aminozuren en tarweproteïnen zorgen voor onmiddellijke resultaten. De dipeptide, geïnspireerd op het bevriezende effect van het gif van Wagler’s lanspuntslang, vermindert het aanspannen van de spiercellen.

Vergeet in je strijd tegen de tech nek ook niet om dagelijks SPF te smeren. Blootstelling aan (zon)licht is namelijk de voornaamste oorzaak van versnelde huidveroudering.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Anti-aging, Huidverzorging, Rimpels, Sheet mask, Skincare, Tech nek.