Steeds meer mannen aan de make-up op Tomorrowland
© Instagram: @JonanWiergo & enzo_la_scala

Steeds meer mannen aan de make-up op Tomorrowland

Leestijd: 3 min

Zaterdag 11 uur, Dreamville, Tomorrowland. Dreamville maakt zich op voor de voorlaatste festivaldag. De meeste campinggangers hebben zich al uit hun snikhete tent gesleept en zich ergens in de schaduw neergevleid, of eten volop hun kater weg in een van de vele foodstandjes. Een dappere enkeling sleurt gewichten in de plaatselijke fitness. Maar, de grootste bedrijvigheid speelt zich af aan de drukbevolkte MAC-stand. Voorwie de laatste dag met de nodige glitter wil inzetten, is het aanschuiven geblazen. 

Experimenteren op festivals

In de rij lang niét alleen vrouwen. Ook enkele mannen hebben er file voor over over om één van de make-up looks die MAC speciaal voor het festival ontwierp, uit te testen. Opvallend, zegt Senior Artist Connie Man: “Steeds meer mannen vinden de weg naar onze make-upstand – en nee, niet alleen dansers”. De verklaring hiervoor is simpel: “Tomorrowland, of een festival tout court, is een uitstekend moment voor mannen om te experimenteren met mascara en penseel. Daar mag het al eens ietsje meer zijn. Daar mag je al eens buiten de lijntjes kleuren. Niemand blijft er in zijn comfort zone”. 

 

Glitter & sproetjes

Make-up voor mannen is alweer een manier om de huidige gendernormen te doorbreken. In dat geval juichen we deze evolutie alleen maar toe. Critici die het globale plaatje bekijken, vrezen echter dat het schoonheidsideaal zo ingrijpend op ons inpraat –  vlekkeloze huid, sterk geshapede wenkbrauwen, scherpe jukbeenderen, sproetjes (zie galerij) – dat het nu ook mannen “aantast”.

Moeten we aan de alarmbel trekken? Ach nee. Wij zien er geen graten in. Make-up op Tomorrowland is uiteindelijk louter bedoeld ter versiering, om je look wat meer cachet te geven, om uit de massa te springen. Lees: alle remmen los!

 

David Bowie & Jared Leto

Make-up voor mannen is niets nieuw. Denk maar aan de rode lippen van Marilyn Manson of de signature ster van David Bowie, of de eyliner van Jared Leto. Best mogelijk dat deze trend is overgewaaid uit de muziekwereld. Hoe dan ook, mannen zijn ook altijd wel bezig geweest met hun looks. Misschien durven ze er eindelijk voor uitkomen… 

Manscara & guyliner

Vele verzorgingslabels spelen gretig in op deze nieuwste trend en doen er alles aan om het girly aspect van makeup van zich af te schudden. Ze “rebranden” hun producten en herdopen mascara tot manscara, eyeliner tot guyliner. Foundation wordt gewoon een getinte hydrateerder.

Andere brands argumenteren dat je makeup kan gebruiken om je mannelijke kenmerken – zoals een uitgesproken kaaklijn, of een vollere baard – juist nog meer in de kijker te zetten. En streven naar een egalere huid, een frisse blik of een gezonde teint, daar is nooit iets mis mee, toch?

/

Galerij:

Last day… #ready #tomorrowland #dancers #entertainment #photooftheday #versuz #styling #byme #carpediem

Une publication partagée par ChristianCelini (@christiancelini) le

 

P.S.: Dit is de festivalkit die elke beautylover wil hebben 

/

 

Une publication partagée par MAC Cosmetics Louise (@macstorelouise) le

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Gezicht, Huid, Make-up, Tomorrowland.