Het beautyverdict: de Steam Pure stylingtang met stoom van Babyliss
© Shutterstock

Het beautyverdict: de Steam Pure stylingtang met stoom van Babyliss

Leestijd: 1 min

Wie steil haar heeft, wil meer krul en wie krullen heeft, wil steil. We zijn zelden tevreden met de haardos die moeder natuur ons schonk. Veel vrouwen zweren dan ook bij hun stylingtang of krulijzer, zelfs wanneer blijkt dat die je haar beschadigen. Al zou stoom daar nu verandering in brengen... Wij zijn benieuwd.

Babyliss is niet de eerste die op het idee komt een stylingtang met stoom op de markt te brengen. De Steampod van L’oréal Professionnel was haar voor en boekte veel succes met haar stoommachine. Geen strijkijzer – of toch bijna? – maar een stylingijzer voor je haar dat een reservoir met stoom bevat dat je haren glad maakt.

Wat belooft het?

De stoom zou minder schadelijk zijn voor je haar en zelfs vocht in je haar persen waardoor het niet, of laat ons zeggen zo weinig mogelijk, wordt beschadigd. Wanneer je gebruik maakt van de verzorgende producten, zou deze stoom zelfs gunstig zijn voor je haar. De verzorging wordt als het ware in je haar geperst waardoor je het intensief verzorgt.

De Steam Pure van Babyliss verschilt van de Steampod omdat ze geen uitwendig waterreservoir bevat. Je brengt aan de hand van een pipet een beetje water aan in het reservoir van de tang zelf, dus geen reservoir dat kan omvallen in dit geval…

Ook is de buitenkant van de tang van afgerond metaal zodat je er ook krullen mee kan maken indien je de juiste techniek hanteert.

Het verdict

Wij mochten alvast proefkonijn spelen en de steamer uittesten. Het resultaat?

Ik ben blij met mijn krullende lokken, en ook met de mooie glans die mijn haar hiervan krijgt. Het voelt in ieder geval goed aan, geen knapperige droge punten die soms het resultaat zijn van te drastische hitte.

Bij jezelf is het makkelijker om je haren gewoon steil te maken met dit apparaat. De twist die je met de stylingtang moet maken om een mooie beachwave te bekomen vraagt enige oefening. Maar oefening baart kunst, toch? Ik ben in ieder geval al aardig op weg!

Hier lees je hoe je de stylingtang met stoom cadeau kan krijgen voor moederdag!

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Babyliss, Gezond haar, Steam Pure, Steampod, Steil haar, Tutorial.