Het drukke voorjaar van Diane von Fürstenberg
© Skechers x DVF

Het drukke voorjaar van Diane von Fürstenberg

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Diane von Fürstenberg is overal. Er worden namelijk twee samenwerkingen met de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster gelanceerd. Een van de samenwerkingen is met sneakermerk Skechers. De andere met Castañer, bekend van de espadrilles. Daarnaast start er op 21 april een expo met de ontwerpster in de hoofdrol. 

/

‘Confidence meets comfort’. Dat is de slogan van de nieuwe samenwerking tussen Skechers en Diane von Fürstenberg. De collectie staat voor moeiteloze stijl en vooruitstrevend design. De kenmerkende prints en felle kleuren van de ontwerpster gecombineerd met het comfort van Skechers, maakt de items extra speciaal.

“Ik ben vaak onderweg en ook een gepassioneerde wandelaar. Daarom ben ik zo enthousiast over de samenwerking met Skechers. Zij staan bekend om hun comfortable schoenen en dat is precies wat ik nodig heb. De lijn is ontworpen voor vrouwen die grenzen verleggen en anderen willen inspireren”, zegt Diane von Fürstenberg. De collectie bestaat uit kleding waaronder t-shirts en een legging, maar natuurlijk ook verschillende schoenen. Zo zijn er twee paar sneakers, slippers en een paar sportschoenen. Voor elke levensstijl is er een aangepast item.

Skechers x DVF

Lees ook: Jacqemus opent nieuwe pop-upstore in Parijs

/

Iconische print

Wat meteen opvalt als je de collectie bekijkt, is de opvallende print vol oranje, roze en rode lippen. “De lippen waren het idee van mijn kleindochter. Ze zijn speels, vrolijk, vrouwelijk en ze staan voor DVF”, vertelt de ontwerpster. “Kleuren zijn de letters, prints zijn de woorden. Als je wil weten hoe belangrijk kleuren zijn, stel je eens een tuin voor in zwart-wit. Kleur zorgt voor de magie en is het belangrijkste voor mij.”

De collectie is beschikbaar in geselecteerde winkels en op skechers.be. Later dit voorjaar komen er nog extra items met de iconische lippenprint.

Lees ook: PFW: Dior laat de jaren 50 herleven in herfst-wintercollectie 2023-2024

/

Castañer x Diane von Fürstenberg

Naast Skechers, komt er deze maand nog een samenwerking met Diane von Fürstenberg uit. Deze keer met schoenenmerk Castañer. De twee merken voegden enkele kenmerken samen en kwamen zo tot een collectie van dertien schoenen. De iconische print en de felle kleuren zijn hier ook niet weg te denken, deze keer in combinatie met de espadrilles van Castañer.

De modellen zijn allemaal verschillend. Een platte zool of een sleehak, met een sluiting of met linten… Ook bij deze collectie staat de combinatie van comfort en looks centraal. “Ik hou ervan om vrouwen iets te geven waardoor ze zich mooi en zelfzeker voelen.”

Net zoals de andere espadrilles van Castañer, worden de schoenen gemaakt op een ambachtelijke manier door het familiebedrijf.

DVF x Castañer

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Diane von Furstenberg, Skechers.